Teknoloji Furyası

Teknoloji Furyası

Bu içerik 1022 kez okundu.
Reklam

Gecmisten gunumuze gelisen teknoloji furyasi saymakla bitmez denilecek kadar genis bir hacme sahip. Ozellikle icinde bulundugumuz cag itibari ile de " teknoloji cagi" olarak isimlendiriliyor. Gecmisten bugune bir zaman yolculugu yapacak olursak gelisimin ne kadar yuksek seviyelere ulastigini gorebiliriz. Telefonlarin kuculerek cebe girmesi, seyehat derdini ortadan kaldiran ve zamanda inanilmaz derecede tasarruf ettiren gokyuzunde uzak yeryuzunde hizli trenlerin gelismesi. Bunlar en basit gorulebilen ve saydigimiz gelismeler. 

 

Bunlarin yaninda artik tibbi konularda yasanan gelismeler insanlik adina sevindirici hale geldi. Neredeyse yasanan tum hastaliklarin tedavisi bulunmus ve yapilabiliyor. B u gelisme elbette insanligin omrunu uzatacak duzeyde degil ama calismalar hizla devam ediyor. Son yasanan gelismelere gore 10 yila kadar olumsuzluk formulunun bulunacagi da bir bilim adami tarafindan duyrulmustu. Kisacasi Dunya da inanilmaz derecede buyuyen teknoloji; sagliktan seyahate, seyahetten iletisime, yani diyebilir ki teknoloji Dunyamizi sekillendiriyor. Elbette faydalari oldugu kadar zararlarida olan teknolojinin kacinilmaz gercekleride mevcut. En basit ornegi ile, yapilan savaslar sadece askeri cercevede sinirli kalmiyor. 

 

Sizinde farkında olduğunuz gibi her teknoloji ürün elektrik ya da petrol ile çalışmakta. Bunlarda doğanın tahrip edilmesine, çevre kirliliğe ve hayvanların doğal ortamlarının daralmasına neden oluyor. Bir başka deyiş ile gelişen teknoloji ile birlikte bencilleşen insanlar baş gösteriyor. Elbette bunlar şaşılacak şeyler değil. Bir taraf iyi olurken diğer taraf kötü olmak zorunda, hayatın içinde var olan gerçekler. Bu desteklenmeli mi? Kesinlikle hayır. Teknoloji sayesinde insanların ulaşım da atlarla veya yürüyerek gidilen yollar çok uzun zaman almaktaydı haftalar hatta aylar alabilmekteydi. Şimdi ise çok kısa sürelerde isteğimiz yerlere ulaşabiliyoruz. Kötü yanından bakacak olursak insanların yürüyerek ve at ile daha sağlıklı ama uzun zamanda gittiği yollar ortadan kalkmıştı. Şunu belirtmeliyim ki her şey bakış açısına bağlı olarak değişiyor ve gelişiyor. 

 

Teknolojinin en büyük zararlarından bir tanesi ise insanoğlunu tembelleştirmesi söylenebilir. İnsan beyinleri eskisi kadar fonksiyonel çalışmamakla birlikte çok daha fazla gerileme kaydederek kendi ürettikleri teknolojinin kölesi konumuna gelmişlerdir. Bir örnek vermek gerekirse, telefon numaraları ezberlenirken gelişen teknoloji bunun gerek olmadığını göstermiş ve insanlarda ezberlemek yerine ceplerinde taşıdığı telefonlara kaydetme gereği duymuştur. Ama telefonların şarjı bitince ezberlenme gereği duyulmayan her şey telefon ile birlikte kapanmaktadır. 

 

 

Gelisen teknoloji ile birlikte askerlerden cok sivil insanlarin olumune ya da sakat kalmasina neden oluyor. Bir baska ornek vermek gerekirse belirli bolgelere kurulan santraller o cevrede ki yasami, insanlari, bitkileri, hayvanlari vb. Canli turlerini buyuk olcude etkiliyor. Bunlarin tek nedeni teknoloji ve insan olarak gozukuyor. Insanoglu buyuk bir evrim gerceklestirerek ok mizraklardan yaylardan kurtuldu. Silahlara mermilere yoneldi. Insanoglu magaralardan kurtuldu luks villara evlere yoneldi. Insanoglu karnini dooyurmak icin avlanirken artik karnini doyurmak yetmiyor ve oldurmek icin cabaliyor. Gelisen teknolojiler gerileyen insanoglunun yerini almaya yakin gibi gozukuyor. Tum bunlarin isiginda meydana gelen dogum ve olumlerin onune gecemeyen insanoglu kendi urettigi ortaya cikardigi teknoloji ile birlikte yok olup gidecek gibi gozukuyor. İnsanlar tam bir tüketici olarak tükenmeye başlamışlardır. En büyük sorun ise çocukların gelişimde başlamaktadır.çocuklar daha aptal halde doğup, aptal şekilde büyümeye mahkum ediliyor. Hiçbir çocuk eskisi kadar çamur, toprak, sokakta oynamıyor, koşmuyor, tüm zamanları bilgisayar başına ya da ellerinde telefonlar ile geçiyor. Buna son verme zamanı gelmedi mi? Elinizi çabuk tutun! Teknoloji ile aranızda seviyeli bir ilişki olsun.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023