Mahalle Bostanı'nda Mart eğitimi

ÇANKAYA Belediyesi'nin Mutlukent Mahallesi'nde 2 bin metrekare alan üzerine kurduğu 'Mahalle Bostanı'nda Mart ayı eğitimleri yoğun katılımla başladı

Mahalle Bostanı'nda Mart eğitimi
Mahalle Bostanı'nda Mart eğitimi
Bu içerik 1133 kez okundu.
Reklam

ÇANKAYA Belediyesi'nin Mutlukent Mahallesi'nde 2 bin metrekare alan üzerine kurduğu 'Mahalle Bostanı'nda Mart ayı eğitimleri yoğun katılımla başladı.


Mutlukent Mahallesi'nde bulunan Çankaya Belediyesi Kent Tarım Hobi Evi'nde düzenlenen “Temel Sebze Yetiştiriciliğiö eğitimleri hızla devam ediyor. Her geçen ay katılımcı sayısı artan eğitimlerin Mart ayı programı, domates ve biberin nasıl yetiştirildiğini anlatan ilk dersle başladı. Ayın ilk kursuna katılan vatandaşlara Çankaya Belediyesi Meclis Başkan Vekili Kadir Yıldırım da eşlik etti.


Uzman öğreticiler tarafından Kent Tarım Hobi Evi'nde verilen teorik eğitimlerin ardından Mahalle Bostanı'nda da pratik yapma imkanı bulan katılımcılar kurs boyunca, kimyasal madde kullanılmadan temel sebze yetiştiriciliğinin nasıl yapıldığına dair birçok bilgiye sahip oluyorlar.


EĞİTİMLER ÜCRETSİZ OLARAK VERİLİYOR


Bölge halkının yanı sıra başka mahallelerden de ilgilenen vatandaşları ağırlamaya devam eden Çankaya Belediyesi, eğitimleri ücretsiz olarak düzenliyor. Temel Sebze Yetiştiriciliği eğitimlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar 235 39 73 numaralı telefondan irtibata geçerek katılım için gerekli bilgileri alabiliyorlar.


AY SONUNA KADAR 4 FARKLI EĞİTİM DAHA VAR


Mart ayı programı, 2 Mart'ta düzenlenen ilk eğitimin ardından devam ediyor. 9 Mart'ta 'Salatalık, fasulye nasıl yetiştirilir?', 16 Mart'ta 'Mısır, kabak, kavun nasıl yetiştirilir?' ve 23 Mart'ta 'Çilek, marul nasıl yetiştirilir?' konularının işleneceği Çankaya Belediyesi Kent Tarım Hobi Evi'nde, Mart ayının son eğitimi olarak da “Dikey yetiştiricilik örnekleriö ele alınacak. Her hafta Çarşamba günleri düzenlenen eğitimler 12.30'da başlıyor.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023