EuroBasket 2017 Türkiye'de!

2017 FIBA Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın grup ve final turu Türkiye'de yapılacak!

EuroBasket 2017 Türkiye'de!
EuroBasket 2017 Türkiye'de!
Bu içerik 892 kez okundu.
Reklam

FIBA Avrupa Yönetim Kurulu’nun Münih’te gerçekleştirmiş olduğu toplantı sonrasında 2017 FIBA Avrupa Şampiyonası’nın grup ve final turunun Türkiye’de oynanmasına karar verildi.

 
Bu kararın ülkemiz ve Türk Basketbolu açısından çok önemli olduğunu söyleyen Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay: “Öncelikle FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel’e ve FIBA Avrupa Yönetim Kurulu’na, Türkiye Basketbol Federasyonu’na güvendikleri için teşekkür ederim. Aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, hükümetimiz ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne de adaylık sürecinde gösterdikleri destek için ayrıca teşekkür etmek isterim. 2017 FIBA Avrupa Şampiyonası, federasyonumuz ve sporumuz için çok önemli bir fırsattır. 2017 yılında FIBA Avrupa Şampiyonası’nın ülkemiz ve uluslararası basketbol üzerinde uzun süreli ve olumlu bir etki bırakacağına dair hiçbir şüphem yok..” açıklamasında bulundu.
 
 
Karşılaşmalara ev sahipliği yapacak olan İstanbul, Avrupa Şampiyonası’nın dört grubundan birine ve ardından da 16 takımın mücadele edeceği final turuna ev sahipliği yapacak. Grup turu maçları, 2001 Avrupa Şampiyonası’nın final turunun oynandığı Abdi İpekçi Spor Salonu’nda, final turu ise 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası finaline ev sahipliği yapan Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenecek.
 
 
Türkiye’nin yanı sıra 2017 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda Finlandiya, İsrail ve Romanya turnuvanın diğer grup karşılaşmalarına ev sahipliği yapacak.
Fiba Basketbol Türkiye
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023