CHP Gaziantep İl Başkanlığı'na eski bakan Ateş getirildi

CHP il teşkilatında 14 yöneticinin istifasının ardından kongre sürecine kadar il başkanlığı görevine Kültür ve Turizm eski Bakanı Abdulkadir Ateş atandı

CHP Gaziantep İl Başkanlığı'na eski bakan Ateş getirildi
CHP Gaziantep İl Başkanlığı'na eski bakan Ateş getirildi
Bu içerik 1041 kez okundu.
Reklam

CHP il teşkilatında 14 yöneticinin istifasının ardından kongre sürecine kadar il başkanlığı görevine Kültür ve Turizm eski Bakanı Abdulkadir Ateş atandı.
Geçen yıl Aralık ayında yapılan kongre ile CHP il başkanlığı görevine Nesrin Tuncel başkanlığındaki yönetim kurulu seçildi. Çarşaf liste ile gidilen kongre sonrası CHP'nin 24 kişilik yeni yönetimi Nesrin Tuncel başkanlığında göreve başladı. Ancak, parti içerisindeki sorunlardan ötürü bu ay başında yönetim kurulu üyesi 14 kişi toplu halde istifa etti. Çoğunluğun istifası ile CHP yönetimi düştü ve olağanüstü kongre sürecine girildi. Tüzük gereği kongre tarihine kadar CHP il başkanlığına da genel merkezin kararıyla eski bakan Abdülkadir Ateş geçici olarak atandı.


Bugün göreve başlayan Abdülkadir Ateş, düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de birlikte yas tutamayan bir toplum haline geldiklerini kaydetti. Toplumlar arasında bölünmelerin meydana geldiğini savunan Ateş, şunları dedi:


"Hükümet ülkede kendi yandaşı ve karşıtı olan iki grup oluşturdu. Bu iki grup arasındaki uçurum öyle derinleşti ki, artık bu uçurumu kapatmak çok zor hale geldi. Bu uçurumu kapatmak öncelikle yapılması gereken iş. Peki bu uçurumun baş sorumlusu kim? Bu uçurumu kim kapatmalı? Bu konuda baş sorumluluk, baş görev sayın cumhurbaşkanlarına düşer. Anayasaya göre de bu böyledir. Eğer bir ülkede böyle bir uçurum, bir ayrışma başlıyorsa, bu uçurumu kapatmanın baş görevlisi Cumhurbaşkanıdır, ama Cumhurbaşkanı tarafsız ve uzlaştırıcı olması gerekirken maalesef, son iki seçimi düşünün; AKP için kampanya yürütüyor. Anayasa suçu işleniyor Türkiye'de ve Sayın Cumhurbaşkanı daha otoriter bir başkanlık sistemi için bu arzuyla seçimi tekrarlattırıyor. Bugün de anayasayı kendine göre biçmek için gayret içerisindeler, ama bir taraftan da toplum bölünüyor, uçurum derinleşiyor. Sonuçta toplum bugün olduğu gibi kutuplaştı. Şiddet tırmandı, nerede duracağı belli değil. Artık beraber eylenip, beraber yas tutmayan bir toplum haline geldik maalesef. Emin olun bunları söylerken gözlerim yaşarıyor. Beraber eğlenemiyor, beraber yas tutamıyoruz. Böyle bir toplum olur mu? Söyler misiniz? Memleketimiz için biz CHP'liler ve sağduyulu bütün yurttaşlarımız bu konudan çok ciddi kaygı duyuyor."

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023