Adelet Bakanı Bozdağ: Okula saldırı kabul edilemez vahşettir

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Sultanahmet saldırısında Alman vatandaşların hayatını kaybettiği Dikilitaş’a karanfil bıraktı

Adelet Bakanı Bozdağ: Okula saldırı kabul edilemez vahşettir
Adelet Bakanı Bozdağ: Okula saldırı kabul edilemez vahşettir
Bu içerik 820 kez okundu.
Reklam

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Sultanahmet saldırısında Alman vatandaşların hayatını kaybettiği Dikilitaş’a karanfil bıraktı. Burada açıklamalarda bulunan Bozdağ, Diyarbakır’da bugün bir ilköğretim okuluna yapılan bombalı saldırı için “Kabul edilemez bir vahşettir” dedi.

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cuma namazını Sultanahmet Camii’nde kıldı. Bozdağ, daha sonra  terör saldırısının gerçekleştiği Dikilitaş Meydanı’na gelerek burada Alman vatandaşların hayatını kaybettiği yere karanfil bıraktı. Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bozdağ, saldırıda ölen Alman vatandaşlarının ailelerine  başsağlığı dileğinde bulundu.

Terör eyleminin hiçbir ülkede kabul edilemez olduğuna vurgu yapan Bozdağ, “Bu olay ve dünyanın başka yerlerinde yaşanan terör olayları, terörün vatanının, dininin, milliyetinin ve renginin olmadığının en somut göstergesidir. Bu nedenle, terörle mücadele konusunda bütün ülkelerin birlikte hareket etme zaruriyeti vardır. Türkiye bugün terörle etkin bir mücadele yapmaktadır" dedi.

 “BAZI ÜLKELERİN TERÖR EYLEMLERİNE YAKLAŞIMLARI İZAHTAN UZAKTIR”

Bazı ülkelerin teröre yaklaşımını değerlendiren Bozdağ, şöyle konuştu:

“Teröre karşı mücadelenin başarılı olması için uluslararası toplumun dayanışma içinde olması ve teröre karşı her türlü adımı kararlılıkla atmasına ihtiyaç vardır. Ancak, maalesef bu alanda birlikte mücadele görünmemektedir. Bazı terör örgütlerinin Avrupa Birliği üyesi ülkeler veya başka ülkeler tarafından yaptıkları eyleme karşı yaklaşımları izahtan oldukça uzaktır. Türkiye’de PKK terör örgütü pek çok kanlı eyleme imza atarken, pek çok Batılı ülke tarafından değişik boyutlarda destek alması büyük bir yanlışlıktır. Bugün pek çok ülkede PKK terör örgütü hem finans temin etmekte hem de terör örgütüne terörist devşirmektedir. Bu tür faaliyette bulunan STK görüntüsü altındaki, esasında terör yuvaları da maalesef himaye görmektedir.

Her defasında Türkiye olarak bu konularda herkesten bütün terör örgütlerine gösterilen tavrın, PKK terör örgütüne, DHKP-C terör örgütüne diğer terör örgütlerine de aynı eşitlikte gösterilmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Türkiye terör örgütleriyle mücadele etmektedir. Ancak bazı ülkelerin terör örgütlerinin hepsine karşı aynı tutumu sergilememeleri terör örgütlerinin güçlenmesine hizmet etmekten başka bir sonuç doğurmadığı çok açıktır."
 
“DİYARBAKIR’DAKİ OKULA SALDIRI VAHŞETTİR”

Bugün, Diyarbakır’da ilköğretim okuluna düzenlenen saldırıyı da değerlendiren Bozdağ, şöyle konuştu:

“Bugün Diyarbakır’da PKK terör örgütünün karne dağıtımı nedeniyle bir okula saldırması kabul edilemez bir vahşettir. Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir eylemi yapan terör örgütüne karşı toleranslı yaklaşım olabilir. Amerika’da, Almanya’da, Fransa’da karne alan çocuklara saldıran alçaklara, onların layık olduğu dille konuşmak hukukun, demokrasinin ve insan haklarının gereğidir. Bu tür vahşi eylemlere karşı elbette gereği yapılacaktır. Bundan sonra da yapılmaya devam edilecektir. Umarız, Sultanahmet’te ve ülkemizin başka yerlerinde yaşanan terör saldırıları bir daha tekerrür etmez. Hükümet olarak da tekerrür etmemesi için elimizden gelen çabayı kararlı bir şekilde göstermeye devam edeceğiz.” 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023