Burun tümörü alındı, yerine yama yapıldı

İZMİR'de yaşayan ve 16 yıldır burun tümörü hastalığıyla mücadele eden Aytekin Dağcı, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan yama ameliyatı ile tümörden kurtuldu

Burun tümörü alındı, yerine yama yapıldı
Burun tümörü alındı, yerine yama yapıldı
Bu içerik 1027 kez okundu.
Reklam

İZMİR'de yaşayan ve 16 yıldır burun tümörü hastalığıyla mücadele eden Aytekin Dağcı, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan yama ameliyatı ile tümörden kurtuldu. Özel aletlerle çoğaltılan alın dokusu ile burnuna yama yapılan Dağcı, yıllar sonra sağlığına kavuştu.


İzmir'de yaşamını sürdüren Aytekin Dağcı, 2000 yılında burnunda çıkan ve önemsemediği sivilcenin büyümesi üzerine bir sağlık kuruluşuna başvurdu. Yapılan testlerde, Dağcı'nın burnunda tümör olduğu belirlendi ve ameliyat yapıldı. Ancak ameliyat çözüm olmadı ve sivilce zamanla tekrar büyümeye başladı. Daha sonra, Dağcı'nın göğsünden parça alınarak burnuna yama yapıldı.


Yıllar içinde tümörün tekrarlaması üzerine bir takım bitkisel yağ ve krem kullanan Dağcı, son olarak, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'ne başvurdu. Burada yapılan tetkiklerin ardından doktorlar, Dağcı'nın alın derisinden burnuna yama yapılmasına karar verdi.


Dağcı'nın alın derisi altına yerleştirilen özel bir aletle (expander) deri altındaki doku beslenerek çoğaltıldı. Yaklaşık 6 hafta süren bu işlem sırasında Dağcı, hastaneye giderek beslenen dokuya pansuman yaptırdı. 6 haftanın sonunda Doç. Dr. İbrahim Çukurova başkanlığındaki ekip tarafından başarılı bir operasyonla, Dağcı'nın alnından alınan doku ile burnundaki tümörlü bölgeye yama yapıldı.


DOKU KAYBI OLMADI


Burun sırtı kanserlerinin en büyük dezavantajının burun ve çevresinde yumuşak dokunun az olması nedeniyle tümör çıkarıldıktan sonra doku kaybının giderilmesinin zor olduğunu belirten Doç. Dr. İbrahim Çukurova, "Bu tür hastalarda yüz, alın, boyun gibi güneş ışını alan yerlerden, burun cilt rengine yakın bölgelerden yama (greft) yapıyoruz. Hastamızın da alın bölgesinde özel aletlerle 6 hafta boyunca doku çoğaltıp, burnuna yama yaptık. 2-3 aşamalı zor bir ameliyat oldu. Tedavi süresi uzadı, ancak sonuç oldukça başarılı oldu" diye konuştu.


Sağlığına kavuşmanın verdiği mutluluğu dile getiren Aytekin Dağcı, "Yıllarca bu sorunla mücadele ettim. Öldürücü bir hastalık değildi ama yıllarca hastaneye gidip gelmek moral bozucu olduğu gibi çok da yorucuydu. Bu tedaviyle yaşadığım sıkıntılardan kurtulduğum için çok mutluyum. Doktoruma ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023