CHP'li Tekin: Sosyal devlet olsa çocuklar karton içinde uyumazdı

 CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Türkiye'de sosyal devlet anlayışının eksik olduğunu belirterek iktidarı eleştirdi

CHP'li Tekin: Sosyal devlet olsa çocuklar karton içinde uyumazdı
CHP'li Tekin: Sosyal devlet olsa çocuklar karton içinde uyumazdı
Bu içerik 986 kez okundu.
Reklam

 CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Türkiye'de sosyal devlet anlayışının eksik olduğunu belirterek iktidarı eleştirdi. Tekin, "78 milyon yuttaşın vergisini toplayacaksın, vergiden pay vereceksin, lütfeder gibi 'Kömür verdim' diye takdim edeceksin. Sosyal devlet olsa bunları konuşmazdık. Çocuklar kortan içinde uyumazdı" dedi.


CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve CHP İzmir İl Başkanı Alattin Yüksel, İzmir Eğitim Doğa ve Sanat Derneği'ne konuk oldu. Tekin ve Yüksel'i, Dernek Başkanı Burcu Bostancıoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve derneğin kursiyerleri ağırlandı. Dernek Başkanı Bostancıoğlu, yaratıcı sanatların bireylerin gelişimine büyük katkı verdiğini, kendilerinin de buna yardımcı olduklarını söyledi. Madde bağımlının büyük sorun olduğunu, kullanım yaşının dünyada 9'a indiğini, kalem kutularından, çantalardan çıktığını söyledi. Madde bağımlısı kadınlara da sanat terapisinin iyi geldiğini dile getiren Bostancıoğlu, "Sanat çok önemli bir ilaç. Madde bağımlılarının bundan kurtulması için bir araç. Biz ayrıca dar olanaklarımızla, tiyatro, resim, takı tasarım, müzik, grafik tasarım, çocuk gelişimi konusunda kurslar veriyoruz. Bireylerin kendilerini geliştirmelerine katkıda bulunuyoruz" dedi.
Ziyarette konuşan Gürsel Tekin, Türkiye'de 35 yıl önce nüfusün yüzde 65'nin köylerde yaşadığını, bugün ise bu durumun tersine döndüğünü söyledi. Bir günde sosyal yaşamı değişen insanarın büyük kentlere uyum sağlamaya çalıştığını belirten Tekin, "Bizim önemli değer ve geleneklerimiz var. Kolektif yaşam biçimi bizi ayakta tutuyor. Milli gelirimiz bugünden düşük olduğu yıllarda daha mutluyduk. Bugün günde kaç kişinin intihar ettiğini, açlık, sefaletten öldüğünü bilmiyoruz. Ancak, öyle bir dönemdeyiz ki bunlar gazetelirin haber konusu olmuyor. Bu sorunlar yokmuş gibi davranılmaya başlandı. İstanbul'da Tarihi Yarımada'da kartonların içinde yaşayan cocukları gürdük iki gün önce. Az ilerde ise devasa plazalarda başka bir yaşam var" dedi.


Geçmişte komşunun sıkıntısının dert edinildiğini, komşusu aç olanın aşını paylaştığını anlatan Tekin, "Sosyal devlet anlayışı nerde? Kömür verdik diyorlar. Sen kimsin? 78 milyon yurttaşın vergisini toplayacaksın, vergiden pay vereceksin, lütfeder gibi 'kömür verdim' diye takdim edeceksin. Sosyal devlet olsa bunları konuşmayız. Çocuklar karton içinde uyumazdı. Şehirlerde muhteşem devasa AVM'ler var. Plazaların etrafına duvarlar örülüyor, korunmak için! Ne zamana kadar korunulacak! Duvarla korunacak Türkiye olduğunda, o zaman iç barışın tehlikede olduğunu göreceksiniz" diye konuştu.


Büyükşehirler içinde en iyisinin İzmir olduğunu dile getiren Gürsel Tekin, diğerlerine gidildiğinde Afganistan'da bile olmayan manzaralarla karşılaşıldığını söyledi. Somali manzarası görülen yerler olduğunu belirten Tekin, "Şehirleştik ama insanları entegre edemedik. Mevlana şehri Konya'da Mevlana Mahallesi'nde sefalet görüntüleri var. Erzurum'u görmeniz lazım. Büyükşehir olduk, plazalarımız var ama o plazaların içidne insan yok" dedi. Tekin, İzmir Eğitim Doğa ve Sanat Derneği'nin çok önemli bir hizmet verdiğini, kendilerinin de benzer projleri İstanbul'da hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi.


'İFTİRA ALIŞKANLIK HALİNE GELDİ'


CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, basın mensuplarının soruları üzerine Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili Rus TV'sine verdiği röportaj ve sarin gazı davasıyla ilgili açıklamalarıyla gündeme gelen CHP Milletvekili Eren Erdem'e yönelik iftiralar atıldığını söyledi. Tekin, "İftira bir alışkanlık haline geldi. Başka bir geleneğimiz oldu. Nerden nereye geldik. Ortada bir mahkeme kararı var. Belgeler var. Adamlar var. Buna karşın birini karalamak için bir sürü iftiralar üretiliyor" dedi.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023