CHP Milletvekili Basmacı, Manisa Valisi Bektaş'ın istifasını istedi

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın, kelepçe skandalıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada başörtülülüğü, "toplumda çok olumlu bir imajla algılanan" nitelemesine tepki göstererek istifasını istedi. Bektaş'ın, toplumda başörtüsüz kadının imajını olumsuz gördüğünü iddia ederek kadınlardan özür dilemeye çağıran Basmacı, “Hiç kimse, kılık ve kıyafeti nedeniyle toplumda diğerine göre üstün olamaz. Böyle bir düşünceye sahip bir kamu yöneticisi, bir şehri nasıl yönetebilir? 21. yüzyıl Türkiye’sinin çok gerisinde kalmış, muasır medeniyet olgusunu henüz kavrayamamış bir valinin bu açıklaması, çok çirkin bir üsluptur. Başörtüsüz kadınları toplumdan ayrıştıran bu dil, tam bir nefret dilidir. Emniyet müdürü açığa alınırken böyle bir açıklamada bulunan Manisa Valisi önce tüm kadınlardan özür dilemeli, sonra da istifa etmelidir.” dedi.

CHP Milletvekili Basmacı, Manisa Valisi Bektaş'ın istifasını istedi
CHP Milletvekili Basmacı, Manisa Valisi Bektaş'ın istifasını istedi
Bu içerik 962 kez okundu.
Reklam
CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın, kelepçe skandalıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada başörtülülüğü, ″toplumda çok olumlu bir imajla algılanan″ nitelemesine tepki göstererek istifasını istedi. Bektaş'ın, toplumda başörtüsüz kadının imajını olumsuz gördüğünü iddia ederek kadınlardan özür dilemeye çağıran Basmacı, “Hiç kimse, kılık ve kıyafeti nedeniyle toplumda diğerine göre üstün olamaz. Böyle bir düşünceye sahip bir kamu yöneticisi, bir şehri nasıl yönetebilir? 21. yüzyıl Türkiye’sinin çok gerisinde kalmış, muasır medeniyet olgusunu henüz kavrayamamış bir valinin bu açıklaması, çok çirkin bir üsluptur. Başörtüsüz kadınları toplumdan ayrıştıran bu dil, tam bir nefret dilidir. Emniyet müdürü açığa alınırken böyle bir açıklamada bulunan Manisa Valisi önce tüm kadınlardan özür dilemeli, sonra da istifa etmelidir.” dedi.

Kadınlara kelepçe takılmasından, emniyet müdürü kadar valinin de sorumlu olduğunu savunan CHP Milletvekili Basmacı, “Manisa Valisi'nin, kadına kelepçe takılması olayıyla ilgili yaptığı açıklamasında kullandığı ifadeleri, özrü kabahatinden büyüktür. Sadece bir kuruma yapılan yardımlar nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan kadınlara kelepçe takılması kabul edilemezken valinin, 'toplumda çok olumlu bir imajla algılanan başörtülü bayanlar...' nitelemesi, apaçık bir ayrımcılıktır. Başörtüsü takmayan kadınlar, olumsuz bir imaj mı oluşturuyor? Çağdışı kalmış bu kafa, çağdaş Türkiye’de idareci olamaz ve olmamalıdır.” diye konuştu. CİHAN
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023