Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinin çeviri başarısı

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı 2016 Genç Çevirmenler Yarışmasına katılan İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü 4

Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinin çeviri başarısı
Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinin çeviri başarısı
Bu içerik 1800 kez okundu.
Reklam

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı 2016 Genç Çevirmenler Yarışmasına katılan İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Ahmedşah Bilgi birinci olurken, Yasemin Memiş ve Mustafa Serhat Atalay ikinciliği birlikte paylaştı.


AB uyum sürecine ve uzmanlık gerektiren müktesebat çeviri çalışmalarına farkındalığı arttırmak amacıyla yapılan yarışmada gençler, ödüllerini 21 Mart'ta Ankara'da Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır'dan alacak. 13 Nisan'dan itibaren 3 gün boyunca da gençler Brüksel'deki AB kurumlarını ziyaret edecek. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, üniversitenin kurulduğu günden bu yana İngilizce eğitim verdiğini, bunu kararlılıkla sürdürdüklerini kaydetti. Başkan Demirtaş, “Öğrencilerimizin, yabancı dili Türkçe gibi çok iyi bilmeleri gerekiyor çünkü onlar birer dünya vatandaşı. Sadece İngilizce ile değil Almanca'dan Çince'ye dek 9 farklı dilde eğitim veriyoruz. Öğrencilerimize ikinci yabancı dili de iyi derecede öğretiyoruz. Onlar, Avrupa Birliği gibi çok dilliliğin esas olduğu alanlarda ülkemizi temsil edecekler. Başarı kazanan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.


Yarışmanın birincisi Ahmedşah Bilgi ise, etkinliğe çeviri eğitimi veren 28 üniversiteden 72'si İngilizce, 27'si Almanca, 11'i Fransızca olmak üzere toplam 110 öğrencinin katıldığını belirterek, büyük bir deneyim yaşadıklarını, yarışma sonrası tebrik ve iş teklifleri aldıklarını söyledi. 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023