1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu start aldı

1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu, Lefkoşa'nın merkezi Girne Kapısı'ndan start aldı. 3 etaplık mücadelenin birinci etabında, Lefkoşa - Güzelyurt - Çamlıbel - Lefkoşa arasındaki parkur geçildi. 11 takımdan 71 sporcunun katıldığı ilk etabın startını, KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu verdi.

1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu start aldı
1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu start aldı
Bu içerik 1076 kez okundu.
Reklam

1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu, Lefkoşa'nın merkezi Girne Kapısı'ndan start aldı. 3 etaplık mücadelenin birinci etabında, Lefkoşa - Güzelyurt - Çamlıbel - Lefkoşa arasındaki parkur geçildi. 11 takımdan 71 sporcunun katıldığı ilk etabın startını, KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu verdi.


Ekipler, 6.2 kilometrelik nötral startın ardından Lefkoşa'nın çıkışında yarış temposuna çıktı. İlk 15 kilometre içinde farklı yönlerden esen rüzgarla birlikte taktik ataklar yaşandı. Yaklaşık 32'nci kilometredeki turun ilk sprint kapısını Brisaspor'un genç pedalı Turgut Kafes önde geçerken onu TOHM'dan Rasim Reis ve Kazak Ulusal Takımından Nikita Stalnov takip etti. Böylece Kafes 5, Reis 3 ve Stalnov 1 puan kazandı.

Kuzey Kıbrıs'ın doğal güzelliklerinin içinde geçen etabın ilk tırmanış pirimine doğru inişli çıkışlı sert dönüşlerin olduğu bölüm geçildi. Tırmanış pirimine yaklaşık 2 kilometre kala önde 17 kişilik grup oluştu.

Etabın 47.6'ncı kilometresinde ikinci kategori tırmanış pirim kapısı geçildi. 5, 3, 2, 1 puanın verildiği pirim noktasında ilk sırayı Torku Şekersporlu Fatih Keleş alırken Kazak Ulusal takımından Nikita Stalnov ikinci, Torku Şekerspor'dan Nazım Bakırcı üçüncü, Astana City takımından Matvey Nikitin dördüncü oldu.

Ön grup 80'inci kilometre civarında parçalanmaya başladı. Kuzey Kıbrıs güzellikleri pirim noktasını, kaçış yapan grupta yer alan Torku Şekersporlu Nazım Bakırcı, Kazak Ulusal takımından Nikita Stalnov ve bir diğer Torku Şekersporlu Fatih Keleş ilk 3 sırada geçti. Sporcular, 5, 3 ve 1 puan aldı. Keskin dönüşlerin bulunduğu inişli çıkışlı bölüm ikinci kez geçilirken yön değiştiren rüzgarla birlikte ilk günkü etap daha da zorlu hale geldi.

İkinci kategori olan günün ikinci yokuş pirim kapısını, Brisaspor'un Bulgar pedalı Stefan Hristov Koychev, Torku Şekerspor'dan Fatih Keleş, Kazak Ulusal takımından Nikita Stalnov ve Matvey Nikitin ilk 4 sırada geçti. Bu bölümden sonra, sert esen rüzgar grubun dağılmasına neden oldu.

Günün son sprint puanlarını, Brisaspor'un Bulgar pedalı Stefan Hristov Koychev, Kazak Ulusal Takımından Nikita Stalnov ve Matvey Nikitin kazandı.

İlk günün galibi 3 saat 46 dakika 19 saniyelik derecesiyle Kazakistan Ulusal takımından Nikita Stalnov oldu. Brisaspor'dan Stefan Hristov Kaychev tekerlek farkıyla ikinci olurken 3 saat 46 dakika 32 ile Astana Kıta takımından Matvey Nikitin üçüncülüğü elde etti.

Genel klasmanın giydiği Eflatun Formayı, ikinci etapta Nikita Stalnov giyecek. Stalnov'a formasını KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu giydirdi. Sprint puanlarını toplayan Kazakistan Ulusal takımı pedalı Nikita Stalnov, günün en iyi sprinteri de oldu. Stalnov, en iyi sprinter forması Yeşil formanın da sahibi oldu. Günün en iyi tırmanışçısını belirleyen kapılardaki topladığı puanlarla Torku Şekersporlu Fatih Keleş, ikinci etapta en iyi tırmanışçının giydiği Mavi formayla yarışacak.

Kıbrıs Güzellikleri forması da, yine Torku Şekerspor'dan Nazım Bakırcı'nın oldu.

Yarış Direktörü Abdurrahman Açıkalın, günün kısa değerlendirmesinde, "İlk kez bu boyutta düzenlenen bir organizasyon için bugünkü etabın başarılı geçtiğini düşünüyorum. Ancak özellikle Lefkoşa şehir içi kavşaklarının kontrolü konusundaki zaafiyet önümüzdeki iki etap için ekip olarak daha dikkatli bir çalışma yapmamız gerektiğini ortaya çıkardı. Sportif açıdan değerlendirecek olursam parkur, sporcuların bireysel performanslarını sergileme ve takım çalışmasını uygulamaları açısından son derece elverişliydi. İkinci etapta sporcular 650 metreye kadar tırmanacak, dolayısıyla yokuş çıkma kabiliyeti yüksek olan sporcular için parkur çok keyifli olacak. Bugünkü lider formalara bakıldığında yokuşçu özellikleri öne çıkan sporcular kürsüdeydi. Yarın benzer bir sonuçla karşılaşacağımıza inanıyorum" dedi.

1. Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu'nda ikinci gün, Lefkoşa - Gazimağusa - İskele -Geçitkale - Esentepe - Lefkoşa etabı koşulacak. Bisikletçiler, 170 kilometrelik parkuru katedecek. İkinci günün startı ilk gün olduğu gibi yine Girne Kapısı önünden saat 11'de verilecek.

BİSİKLET FESTİVALİ 21 ŞUBAT'TA

Organizasyonun kapanış günü olan 21 Şubat Pazar günü "Yıldızlar Kategorisi Yarışı" ve "Halk Sürüşü'nün" yanı sıra, yarışmalar, gösteriler ve eğlenceli etkinliklerin yer alacağı bir Bisiklet Festivali de gerçekleşecek. Girne Kapısı'nın bulunduğu alanda, Kuğulu Park'ta kurulacak yiyecek içecek standlarının yanı sıra sponsorların standları ve bisiklet satış, kiralama standları da yer alacak. Bisiklet Festivali saat 08:00'de standların açılması ile başlayacak, bisiklet severler halk sürüşüne 08:00-10:30 saatleri arasında kayıt yapabilecekler. 1,5 kilometrelik kriteryum parkurunda 10 tur mücadele edilecek Yıldızlar Kategorisi Kriteryum Yarışı saat 09:30'da start alacak, 11:00'de ise aynı parkurda 3 turluk Halk Sürüşü başlayacak. Hediye çekilişlerinin ve uluslararası elit erkek takımlarının imza töreninin ardından ise saat 13:30'da startı verilecek Uluslararası Elit Erkek Lefkoşa Kriteryum Yarışı izleyenlere görsel bir şölen yaşatacak. 21 Şubat Pazar günü festival, tüm yarışların ardından düzenlenecek ödül töreni ile son bulacak.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023