10'uncu Uluslararası Güreş Turnuvası yapıldı

KAHRAMANMARAŞ'ta, 17 ülkeden 130 sporcunun katıldığı 10'uncu Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Türkiye birinci, Gürcistan ikinci, Çeçenistan ise üçüncü oldu

10'uncu Uluslararası Güreş Turnuvası yapıldı
10'uncu Uluslararası Güreş Turnuvası yapıldı
Bu içerik 838 kez okundu.
Reklam

KAHRAMANMARAŞ'ta, 17 ülkeden 130 sporcunun katıldığı 10'uncu Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Türkiye birinci, Gürcistan ikinci, Çeçenistan ise üçüncü oldu.



Şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıldönümü nedeniyle bu yıl 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Güreş Turnuvası, Batıpark Spor Salonu'nda yapıldı. Turnuvaya Türkiye'nin yanı sıra Adige, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Çeçenistan, Dağıstan, Gürcistan, İnguş, Kabartay, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, Türkmenistan ve Ukrayna'dan toplam 130 sporcu katıldı. 8 sıklette güreşen sporcular, derece elde etmek için kıyasıya çaba sarf etti. Turnuvada Türkiye 73 puanla birinci, Gürcistan 42 puanla ikinci, Çeçenistan ise 35 puanla üçüncü oldu.



Ödül töreni öncesi konuşan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, sporcuları kutlayarak "Kahramanlığın harman olduğu bu topraklarda elbette er meydanı olacaktır. Bu meydanı dolduracak erler de olacaktır. Bu erler sadece bu meydanı doldurmayacak, bu meydanı bütün millet adına kahramanlık nidalarıyla inletecektir. Ben tüm sporcularımızı kutlarım" dedi.



Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, kentte çok önemli pehlivanlar yetiştiğini hatırlatarak, ata sporu güreşin gelecek nesillere aktarılması için düzenlenen turnuvaların düzenlemeyi sürdüreceklerini kaydetti.



Konuşmaların ardından dereceye giren takım ve sporculara kupa ve madalyaları verildi.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023