'Tecrübe Konuşuyor' etkinliğine Botaş Spor Sportif Direktörü Yıldızoğlu ile Milli Basketbolcu Bilgiç konuk oldu

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından farklı illerde gerçekleştirilen 'Tecrübe Konuşuyor' etkinliği Adana’da yapıldı

'Tecrübe Konuşuyor' etkinliğine Botaş Spor Sportif Direktörü Yıldızoğlu ile Milli Basketbolcu Bilgiç konuk oldu
'Tecrübe Konuşuyor' etkinliğine Botaş Spor Sportif Direktörü Yıldızoğlu ile Milli Basketbolcu Bilgiç konuk oldu
Bu içerik 873 kez okundu.
Reklam

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından farklı illerde gerçekleştirilen 'Tecrübe Konuşuyor' etkinliği Adana’da yapıldı. 


Botaş Spor Sportif Direktörü ve Milli Takım Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ile Kadın Milli Takım ve Botaş Spor oyuncusu Pelin Derya Bilgiç spordaki tecrübelerini katılımcılar ile paylaştı.

Spor Spikeri ve TRT Spor’da “Stadyumö programın hazırlayan Ersin Düzen’in moderatörlüğünde Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 'Tecrübe Konuşuyor' etkinliğinde konuşan Milli Basketbol Takımı ve BOTAŞ Spor’un uzun yıllardır antrenörlüğü yapan Ceyhun Yıldızoğlu, görev yaptığı kulüplerde altyapıdan yetişen yerli sporcularla mücadele ettiğini ve birçok sporcuyu milli takımlara kazandırdığını söyledi.

Yıldızoğlu, çocukların gelişiminde aile ve öğretmenin önemine değinerek “Ülkemizde çok yetenekli sporcu, sanatkar, Nobel kazanan Aziz Sancar gibi bilim insanı, Orhan Pamuk gibi Noel kazanmış romancılara sahibiz. Ne var ki aileler ve öğretmenler çocukları sürekli uyarıyorlar. Meraklı olan, etrafı dağıtan ve sorgulayan çocuğa tahammül edemiyorlar. Bunu yanlış buluyorum" diye konuştu.



Sporcu seçiminde 6 kriteri bulunduğunu belirten Yıldızoğlu, sporla eğitimin birlikte gitmediğini savunanları doğru bulmadığını da sözlerine ekledi.

BİLGİÇ: "BOYUM KISA DİYE CİDDİYE ALMADILAR. ÇOK ÇALIŞARAK BUNU ÇÜRÜTTÜM"

Milli basketbolcu Pelin Bilgiç, boyunun kısa olması nedeniyle zaman zaman eleştirildiğini, çok çalışarak bunu çürüttüğünü, Türkiye’de her takımda oynayacak kapasitede olduğunu, gerçek hedefinin Kadın NBA’da forma giymek olduğunu ifade ederek şunları şöyledi: "Yabancılar spora 5-6 yaşlarında başlıyor. Bizler daha geç başlıyoruz. Bir yerlere gelmek için çok çalıştım. Antrenman bittikten sonra herkes evine giderken ben tek başıma da olsa potaya sürekli top atarak kendimi geliştirdim. BOTAŞ Spor’da Ceyhun Yıldızoğlu’dan çok şey öğrendim. Bazı büyük kulüplerden teklif de aldığım oluyor. Kulübümden memnunum. Şu anda sporun yanı sıra Çukurova Üniversitesi’nde Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda eğitimimi sürdürüyorum. Dedem futbolcu, babam profesyonel yüzücü. Biraz da spor ailece genlerimizde var. Kendime ABD’nin hatta dünyanın en ünlü basketbolcusu Michael Jordan’ı model aldım. 24 saat basketbol ile yatıp kalkıyorum. Hedefim Kadın NBA’da forma giymek."

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023