Ümit Özat: Oyuncuların özgüvenlerinin yerine getirip, sonuna kadar mücadele edeceğiz

SPOR Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'nda Teknik Direktör Ümit Özat, takımına güvendiğini ve oyuncuların özgüvenlerini yerine getirerek başarılı bir dönem geçireceklerini söyledi

Ümit Özat: Oyuncuların özgüvenlerinin yerine getirip, sonuna kadar mücadele edeceğiz
Ümit Özat: Oyuncuların özgüvenlerinin yerine getirip, sonuna kadar mücadele edeceğiz
Bu içerik 777 kez okundu.
Reklam

SPOR Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'nda Teknik Direktör Ümit Özat, takımına güvendiğini ve oyuncuların özgüvenlerini yerine getirerek başarılı bir dönem geçireceklerini söyledi.


Takıma inandığı için göreve geldiğini ifade eden Özat, geçen sezonun ilk yarısına kıyasla bu yıl puan olarak çok geride kalındığını ve bunun anormal bir durum olduğunu söyledi. Geçen sezon sonunda 50 puan yakalayan takımın ilk yarı sonrası 10 puanda olmasının garip olduğunu kaydeden Özat, "Bunu oyuncularıma da söylüyorum. Onların hak ettiği yer burası değil. Onlar da bunun yavaş yavaş farkına varıyorlar. İnşallah Akhisar maçında sonuç odaklı, kazanmaya odaklı oynayacağız. İlk etapta iyi oyun düşüncemiz yok. Ama ondan sonraki 15 günlük arada da hem taktiksel alanda hem de takımın nefesini daha da yukarılara çekmek için çaba göstereceğiz. Ligde 17 tane maç var. Televizyon maçları veriyor. Biz buraya maçları izleyelim diye seyirci gibi gelmedik. Elimizden geleni yapmaya geldik. İnanmasam zaten gelmezdim" dedi.


OYUNCULARIN ÖZGÜVENLERİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ


İlk iş olarak oyuncuların özgüvenlerini yerine getirmeye çalışacaklarının altını çizen Özat, "Bu takım geçen sene 49-50 puan topluyor da bu sene 10 puan topluyorsa bir anormallik var bu işte. Aynı oyuncular var. Futbolda hücumu tek başına yapabilirsin ama savunmayı tek başına yapamazsın. Biz belli bir oyun şablonu oluşturmaya çalışıyoruz. Herkesin önce asli görevini yaptığı ama içeride de birbirlerine tolerans tanıdığı, birbirlerini taşıyabildiği bir ekip oluşturmak istiyoruz. Mersin İdmanyurdu'ndaki oyuncular az oyuncular değil. Bu futbolcular Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray hariç Anadolu'da belki de her takımın kendi takımlarında görmek istedikleri oyuncular" diye konuştu.


SON GÜNE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ


Mersin İdmanyurdu ile başarı endeksli bir anlaşma yaptığını açıklayan Özat konuşmasını şöyle sürdürdü: "Burada bizim için en önemli olan Akhisar maçı. Eğer bu maçtan isteğimiz gibi sonuçlar çıkarsak ki, ben bu anlamda takımıma güveniyorum. Sonrasındaki 15 günlük ara bizim için çok iyi olacak. Bazı teknik adamlar vardır, özellikle devre arasında gelirler ve bir şey demezler. İşler kötü gittiği zaman 3 hafta önce gelseydik biz ligde kalırdık diye söylerler. Biz geldik, son güne kadar her türlü mücadelemizi vereceğiz. Bu takım ilk yarı 10 puan aldı, ikinci yarı 25 puan bizi kurtarır. Biz bunun için her türlü gayreti göstereceğiz. Önceki kulübümden istifa ettikten sonra teklifler oldu. Çok rahat para alabileceğim yerler de vardı. Ama para her şey değil. Ben bu takıma güvenerek geldim. Bana kimse parasız gel demedi. Sadece başarıya endeksli bir mukavele oldu. Bunu isteyen de benim. Samsun'daki yerel basınla olan tartışmalarım eleştirildi. Ben her şeyi açık ve net konuşurum. Yalan haber yapıldığı takdirde ise aynı tavrı Mersin'de de gösterebilirim."

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023