İzmir Büyükşehir Belediyespor 2015'te kupa ve madalyaya doymadı

İZMİR Büyükşehir Belediyespor, 2015'te kupa ve madalyaya doymadı

İzmir Büyükşehir Belediyespor 2015'te kupa ve madalyaya doymadı
İzmir Büyükşehir Belediyespor 2015'te kupa ve madalyaya doymadı
Bu içerik 590 kez okundu.
Reklam

İZMİR Büyükşehir Belediyespor, 2015'te kupa ve madalyaya doymadı. Geride bıraktığımız yılda çeşitli branşlarda ulusal ve uluslararası müsabakalarda 511 madalya kazanan izmir Büyükşehir Belediyespor, 3 Avrupa grand prix 1'inciliği, 1 dünya gençler 2'nciliği, 2 Avrupa 2'nciliği, 3 Avrupa 3'üncülüğü, 2 de Avrupa 4üncülüğü elde ederken, Balkan şampiyonalarında ise 6 kez kürsüye çıktı. 2015'te uluslararası turnuvalardan 33 madalya getiren İzmir Büyükşehir Belediyespor'lu sporcular, ulusal yarışmalarda 2 Türkiye rekoru kırıp, 158 altın, 203 gümüş, 117 bronz madalya kazandı. ABD'deki Dünya Gençler Okçuluk Şampiyonası'nda ikincilik kürsüsüne çıkan Yasemin Ecem Anagöz, Avrupa 4.'lüğü ve Yağız Yılmaz ile birlikte elde ettiği Avrupa Grand Prix birinciliği ile uluslararası klasmanda üç önemli başarı elde etti. Genç okçu, 2x70 metre genç bayanlarda 661 puan ile Türkiye rekorunu ele geçirirken, takım arkadaşı Yağız Yılmaz aynı kategoride 670 puanla Türkiye rekoru kırmayı başardı.


Tekvandocu Nuri Özel, Alanya'da düzenlenen 3. Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nda ikincilik kürsüsüne çıkarak Büyükşehir'in en başarılı sporcularından biri oldu. Genç tekvandocu Simge Erensayın ile bayan güreşçi Buse Tosun, Avrupa 3.'sü unvanlarını alırken, judocular Çiçek Akyüz, Gizem Ercan, Ahmet Yıldırım ve Ebru Siyahkoç, tekvandocu Nejat Oğuzhan Tuna ile atlet Abdurrahman Gediklioğlu ise Balkan şampiyonalarında kürsüye çıktılar. 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda katılan ve hedefini 2016 Rio olarak belirleyen bedensel engelli halterci İzzettin Kanat, kazandığı Avrupa 2.'liği ile iddiasını bir kez daha kanıtladı. Görme engelli bayan judocu Gülhan Kılıç, Avrupa şampiyonalarında bir üçüncülük, bir de dördüncülük elde etti. İzmir Büyükşehir Belediyespor'un engelli sporcuları, 2015'i, 3'ü uluslararası turnuvalarda olmak üzere 26 madalya ile tamamladı. Güler Demircan ise fair play Büyük Ödülü'nün sahibi oldu.


Yerel klasmanda da önemli başarılar elde eden İzmir Büyükşehir Belediyespor, takımlar kategorisinde 9 şampiyonluk yaşadı. Ampute futbol takımı, erkek, bayan ve mix okçuluk takımları, serbest güreş erkek takımı, yıldız erkek güreş takımı ve sualtı ragbisi bayan takımı, 2015'te şampiyonluk yaşayan Büyükşehir ekipleri oldular. Sualtı ragbisi bayan takımı, Avrupa Kulüpler Şampiyonası gibi bu branşın en önemli organizasyonlarından birinde ülkemizi temsil etti. Satranç oyuncusu Cankut Emiroğlu, 2015'i "Türkiye'nin en iyisi" ve "Türkiye'nin en hızlısı" unvanları ile geride bırakırken, milli cimnastikçi Ferhat Arıcan ise uluslararası platformda 4 madalya kazandı. Ferhat Arıcan, Cimnastik Milli Takımı ile 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı elde etti. Cimnastik literatüründe kendi adıyla anılan 3 harekete sahip tek sporcu olan Ferhat Arıcan, 2015'teki performansıyla Büyükşehir Belediyespor'dan Rio vizesi alan ilk sporcu oldu.

 

 
FOTOĞRAF 
 
 
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023