Spor hekimleri Ankara’da buluşacak

Ankara’da düzenlenecek 15. Ulusal Spor Hekimliği Kongresi’nde sporun her alanında yaşanan sağlık sorunları ve yeni gelişmelere bilimsel olarak masaya yatırılacak.

Spor hekimleri Ankara’da buluşacak
Spor hekimleri Ankara’da buluşacak
Bu içerik 564 kez okundu.
Reklam
Ankara’da düzenlenecek 15. Ulusal Spor Hekimliği Kongresi’nde sporun her alanında yaşanan sağlık sorunları ve yeni gelişmelere bilimsel olarak masaya yatırılacak.

Gülhane Askeri Tıp Fakültesi ve Türkiye Spor Hekimleri Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği 15. Ulusal Spor Hekimliği Kongresi, 20-22 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. Üç gün sürecek kongrede spor alanlarında yaşanan birçok sakatlık ve yaralanmalar detaylı olarak masaya yatırılacak.

Başkent'te düzenlenecek 15. Ulusal Spor Hekimliği Kongresi ile alanında uzman Türkiye’den ve dünyadan birçok spor hekimi bir araya gelecek. Spor alanlarında yaşanan sakatlık ve yaralanmaların ele alınacağı kongrede, tamamlayıcı tıp uygulamaları konularında yerli ve yabancı konuşmacılar bilgi ve deneyimlerini katılımcılara anlatacak.

Kongre süresince düzenlenecek 16 oturum ve 30’a yakın özel sunumla, kas ve yumuşak doku yaralanmalarında tamir süreci, obezite ve fiziksel aktivite, spor yaralanmalarında tamamlayıcı ve rejeneratif tıp yaklaşımı, kardiyovasküler hastalıklar ve fiziksel aktivite konuları başta olmak üzere spor alanında yaşanan birçok sağlık sorunu ve çözümleri hakkında bilgi alışverişinde bulunulacak.

Ayrıca kongre çerçevesinde Kongre Eşbaşkanları Prof. Dr. Yavuz Yıldız ve Prof. Dr. Taner Aydın ile TSHD Başkanı Bülent Ülkar imzası ile yayınlanan mesajda şu ifadeler yer aldı:

″Hareketsizliğe bağlı sağlık sorunlarının hızla arttığı ve Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre hareketsizliğin ölüm nedenleri içerisinde 4. sıraya yükseldiği günümüzde, spor hekimliğinin de sorumluluğu ve görevleri artmıştır. Fiziksel aktivitenin kronik hastalıklardan korunmada ve tedavide ne denli önemli olduğu, yalnızca bedensel iyilik hali değil, ruh sağlığı açısından da olumlu etkilerinin bulunduğu bilinmektedir.

Son yıllarda tıbbın pek çok alanında olduğu gibi, spor hekimliği alanında da 'tamamlayıcı tıp' uygulamaları dikkat çekmektedir. Hastalar için olduğu kadar, hekimler için de 'tamamlayıcı tıp' merak uyandıran bir kavramdır. Kongrede, fiziksel aktivite ve spor hekimliğinde tamamlayıcı tıp uygulamaları konularında yerli ve yabancı konuşmacılar bilgi ve deneyimlerini bilimsel ve güncel yeniliklerle paylaşacaklardır. 'Tamamlayıcı tıp' uygulamalarının etki mekanizmaları, uygulama teknikleri ve sonuçları kanıta dayalı tıp yaklaşımı ile tartışılacaktır.

Öte yandan, sporcu sağlığı ve performansını geliştirmek için uygulanan ölçüm ve değerlendirmeler ile tedavi yöntemleri de kongremizde yer alacaktır. Bu amaca uygun olarak panel, sempozyum ve kurslar düzenlenecektir.''
CİHAN
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023