Yolculuk Esnasında Tek Olmayın!

Yolculuk Esnasında Tek Olmayın!

Bu içerik 1068 kez okundu.
Reklam

Trafik Kazası Canımızı Yakıyor!

 

Biliyorsunuz ki; trafik kazarı kaçınılmaz bir son olan hem maddi hem de manevi zararlara sebep oluyor. Bu nedenle de artık trafik kazalarına son verilmesi gerektiğinin sürekli olarak vurgulayarak önlemeye çalışıyoruz. Olmuyor, olmuyor! Yine de başarılı bir sonuç alamıyor ve tabi ki de en sonunda ya kendimiz trafik kazası geçiriyor ya da trafik kazası geçiren bir yakın dosta, akrabaya sahip oluyoruz. Trafik kazası canımızı yakıyor diyoruz ama önleyemiyoruz. Evet, bazı araştırmalar var. Trafik kazasını önlemek için yapılması gerekenler ya da trafik kazası sonucunda alınan zararı en aza indirenler başlığı altında maddeler sıralanıyor, ancak; bakıyoruz ki, bu da bize fayda etmiyor.

 

Hangimiz Bu Kurala Uyuyoruz ki?

 

Trafik kazalarında riski ve en önemlisi de can kaybını en aza indirmek amacı ile emniyet kemeri birincil yardımcımız olması gerekirken olmuyor. İyi de biz sıkılgan bir toplumuz. O emniyet kemeri; bizlere adeta bir demir parmaklık gibi geliyor. Bu nedenle de %50’nin üzerinde bir pay emniyet kemerine HAYIR diyor. Bu HAYIR diyenlere en fazla katılanlar da şüphesiz  ki erkekler. Erkek sürücüler son derece sıkılgan bir yapıya sahipler ve aynı zamanda da Ben bilirim, ben yaparım cümlelerini kullanıp egolarını yükselttiklerinden dolayı bakıldığında en iyi sürüş tecrübesi erkekler de ve en faza kaza yapma oranı da erkekler de oluyor.

 

Bu Teknolojik Araştırma Kazalara Son Verecek!

 

Trafik kazaları ile ilgili bir araştırma yapıldı. Bu araştırma 10 farklı ülkede gerçekleşti. Eee trafik denince Türkiyesiz olur mu? O 10 ülke arasında şüphesiz de Türkiye de vardı. Bu nedenle de bu yazımda sizlere bu araştırmadan söz ederek trafik katilliğine son verelim, dedim. Bakalım olacak mı? Bu araştırma BlaBlaCar öncülüğünde TNS Sofres ile yapılıyor. Araştırma yapıldı, hem de sonuçları bile açıklandı. Araştırma sonucunda ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Bu nedenle de bir de bunu deneyerek trafik katiliğine son verebilir miyiz, acaba? Diye düşünmeye başlar olduk. İşte araştırma sonuçlarını sizin için paylaşıyorum.

 

BlaBlaCar Araştırma Sonucu…

 

BlaBlaCar Araştırmasına katılan ülkeler arasında; Fransa, İngiltere, İspanya, Portekiz, Belçika, İtalya, Almanya, Polonya, Rusya ve Türkiye ülkeleri yer alıyor. Avrupa ülkeleri ve Türkiye’nin yer aldığı bu araştırma da öyle bir sonuç çıktı ki… ‘Yolculuk Paylaşımı ve Yol Güvenliği’ adı altında yapılan araştırma sonucuna göre Yol Paylaşımı yaparak trafik kazalarını önleyebilirsiniz. Yol paylaşımı Nedir? Diye soranlar varsa; araçta tek olmayın diye kabaca bir tabir kullanabiliriz. Araştırma sonucu diyor ki; sürücünün yanında ne kadar fazla eşlik eden arkadaşı, dostu ya da misafiri varsa; sürücünün kaza yapma oranı da bir o kadar yüksek derecede azalma yaşıyor. Yani; bu teknolojik ve de bilimse araştırma sonucu yalnız kalmayın, araçta bile sosyalleşin, diyor.

 

Türkler Daha Dikkatliymiş!

 

BlaBlaCar araştırmasına katılan ülkeler arasında Türkiye’nin de olduğunu belirtmiştik. Araştırmaya göre; Türk sürücüler yanında başkası ya da başkaları varken daha az kaza yapıyormuş. Bunun en önemli sebebi de Türk sürücülerin başkalarının yanında daha dikkatli araba kullanmak istemeleriymiş. Eee, ne de olsa gösterişi seven, kötü lanse edilmek istemeyen ya da sürücülüğümüz ile dedikodu malzemesi olmak isteyen bir toplum olduğumuzdan dolayı sürücülük görevi bize geçtiğinde en iyisi biz olmalıyız. Başkası yokken kaza bile yapsak; Nasıl oldu? Diyenlere Arkadan çarptı, kırmızı ışıkta geçti, bana çarptı gibi cümleler ile oyalamamız mümkün olacaktır.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023