Fitnes ve Yaşam

Fitnes ve Yaşam

Bu içerik 966 kez okundu.
Reklam

Neden sağlıklı insanlar fitness yapar? Alışkanlık mı, sağlık mı ya da kilo vermek için mi? Günümüzde bir çok kişi bu tür sorularla karşılaşmaktadır. Aslında her üçü de doğru. Çünkü bunları birbirinden ayırmak, pek doğru değil. İnsanlar sağlıklı olmak için kilo verirler, kilo verirken de spor alışkanlıkları oluşmuş olur. Günümüzde    spor ve yaşam kulüpleri pek çok insanın rağbet gösterdiği, kişilerin stres attıkları, yaşam kalitelerini yükselttikleri bir mekan halini almaktadır.

 

Zamanımızın getirdiği yoğun iş yükü ve temposundan bir an kurtulmak, kendimize zaman ayırmak, sağlıklı ve fit bir vücut yapısına sahip olmak için spor yapma ihtiyacı duyarız. Tam da bu noktada her meslek dalında olduğu gibi bu dalda da uzmanlık önemli bir hale gelmektedir. İnsanların artık gelişi güzel spor yapması avantaj değil tam aksine büyük sakatlıklara yol açabilecek bir risk faktörü haline gelmektedir. Durumu şu örneklerle anlaşılır kılabiliriz. Spor merkezlerinde sıkça sorulan sorulardan biri ''yoğun tempoda spor yapmama rağmen vermek istediğim kiloları veremedim''şeklindedir.

 

Bu duruma sebep olan konu ise spor ve beslenmenin beraber götürülmemesidir. İşte  tam bu noktada yardıma spor merkezlerinde ''trainer''denilen spor çalıştırıcıları yetişmektedir. Peki bu kişilere neden ihtiyaç duyulmaktadır? Cevap, bu işi yapanların yeterlilik bakımında anatomi, fizyoloji, beslenme, antrenman bilgisi gibi bu meslek dalında işe yarayacak bir çok bilgi ve tecrübe ile donanmasıdır. Başka bir sorun ise spor yaşamında çokça duyduğumuz takviye tozlar gündeme gelmektedir. Son zamanlarda medyaya yansıyan ölümlü vakalara sebep olan protein takviyeleri de bu spor uzmanlarının gözetiminde ve kontrolünde alınmalıdır. Bu ve bunun gibi bir çok konuda dikkatli davranmakta fayda var. Evet, spor sağlıklı bir yaşam için gerekli olduğu gibi tedbir almakta bizi genel tehlikelerden korur.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023