E-Devlet Kapısı Nasıl Kullanılır?

E-Devlet Kapısı Nasıl Kullanılır?

E-Devlet Kapısı Nasıl Kullanılır?
E-Devlet Kapısı Nasıl Kullanılır? Harun Baskan
Bu içerik 5828 kez okundu.
Reklam

E-Devlet, 27 milyon 833 bin 863 kayıtlı kullanıcının 1452 hizmeti 238 kamu kurum ve kuruluşu aracılığı ile aldığı oldukça kapsamlı ve büyüme potansiyeline sahip bir sistemidir.

Her gün binlerce kişinin aynı anda ziyaret ettiği, binlerce hizmetten faydalandığı, hizmet veya bilgi aldığı, yaşayan bir sistem haline geldi.

E-Devlet giriş sisteminin ilk ortaya çıkışı şu amaç doğrultusunda olmuştur; vatandaş ile devlet arasında yıllardan beridir süre gelen uçurumun ortadan kaldırılması ve vatandaşların daha rahat hizmet almasını sağlama esasına dayanmaktadır. Nitekim bu fikir hayata geçirildiğinden bu yana herhangi bir aksamaya uğramadan bugüne kadar gelmeyi başardı. Üstelik alt yapı ve güvenlik açıklarını kapatarak.

Sistemin işleyişi ve vatandaşların memnuniyeti ise sürekli dikkat edilen bir konu. Bu konuda ise ww.sgkedevlet.org internet adresinde; ana sayfada yer alan hizmet öneri anketi ile sağlanmaktadır.  Bu anket aracılığı ile vatandaşların en çok talep ettiği hizmetlerin oylaması yapılmakta ve oylamalar doğrultusunda vatandaşlar yeni hizmetler ile buluşturulmaktadır.

Tüm bu hizmetleri alabilmek için; yani e-devlet kapısına girebilmek için olmazsa olmazımız edevlet şifresidir. E-Devlet şifresini dilediğiniz herhangi bir PTT şubesinden rahatlıkla temin edebilirsiniz.  PTT şubesine giderek, vezne de görev yapan devlet memuruna şifre talebinizi iletmeniz durumunda rahatlıkla şifre sizlere verilecektir. Şifre sizlere kapalı bir zarf içerisinde verilmektedir. Şayet sizlere teslim edilen zarf açık veya yırtık ise görevli memura geri vererek, yeni bir zarf veya şifre talebinde bulunun. Buradan alacağınız şifre ile internet bağlantısı olan herhangi bir yerden rahatlıkla internete bağlanabilir ve hizmet alabilirsiniz.

E-Devlet şifresini aldıktan sonra ise e devlet internet adresine girmeniz ve ardından sağ üst köşe de yer alan sisteme giriş bağlantısı üzerinden giriş işleminizi gerçekleştirmenizdir.

Sisteme giriş yaptıktan sonra, arama motoruna ssk sorgulama yazarak da ssk ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

E-Devlet sisteminin kurulması www.sgkedevlet.org ve yönetilmesi Başbakanlık adına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından koordine edilmekte, sistemin geliştirilmesi ve işletilmesi ise Türksat A.Ş tarafından yapılmaktadır.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023