Öğrencilere sınav kaygısı ve başarı semineri

KUMLUCA Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde YGS'ye hazırlanan öğrencilere 'sınav kaygısı ve başarı' konulu seminer düzenlendi

Öğrencilere sınav kaygısı ve başarı semineri
Öğrencilere sınav kaygısı ve başarı semineri
Bu içerik 1362 kez okundu.
Reklam

KUMLUCA Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde YGS'ye hazırlanan öğrencilere 'sınav kaygısı ve başarı' konulu seminer düzenlendi.

Kumluca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile İlçe Milli eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) hazırlanan öğrencilere sınav kaygısıyla baş etme ve sınavda başarılı olmanın yollarının anlatıldığı seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğretim görevlisi Dr. Gözde Latifoğlu, yaşamda her insanın bir kaygısı olduğunu, bu kaygıların da insanlarda zaman zaman başarısızlığa neden olabildiğini söyledi.

Kaygısız olmanın bir başarısızlık nedeni olduğunu vurgulayan Dr. Latifoğlu, "Öğrencilerimizde 'sınavda başarısız olursam' kaygısı ya da 'ne kadar çalışsam olmuyor' diyerek boş vermek başarısızlığın temelidir. Sınav kaygısı kötüdür ama başarmak için biraz olsun kaygınız da olmalıdır. Az kaygı, bizi motive eder, doğru çalışmamızı sağlar. Sınav kaygısını yenmede en önemli şey hedef belirlemektir" dedi.

Öğrencilerin kaygılanmalarındaki en önemli unsurlardan birinin de anne baba tutumları olduğunu kaydeden Dr. Latifoğlu, bunun dışında danışılacak kimsenin olmaması, çalışma metotlarının bilinmemesi, hedeflerin belirlenmemesi gibi nedenlerin kaygıyı arttırdığına değindi.

Seminer sonunda öğrencilerin soruları cevaplayan Dr. Gözde Latifoğlu, yaşadıkları sorun ve sıkıntıları öncelikle aileleriyle daha sonra yakın arkadaşları ve eğitimcilerle paylaşmaları tavsiyesinde bulundu.

 



 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023