Ege'de lisansüstü mezuniyet coşkusu

EGE Üniversitesi 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı yüksek lisans ve doktora öğrencileri diplomalarını aldı

Ege'de lisansüstü mezuniyet coşkusu
Ege'de lisansüstü mezuniyet coşkusu
Bu içerik 1326 kez okundu.
Reklam

EGE Üniversitesi 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı yüksek lisans ve doktora öğrencileri diplomalarını aldı. 

Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden mezun olan öğrencilere diplomaları verildi. Törene; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Rengin Eltem, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Öner, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Varol Papuçuoğlu, Güneş Enerjisi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Günnur Koçar, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Rengin Eltem "Lisans diploması ile belli bir alanda yeterlilik sağlayan öğrencilerimiz bugün almış oldukları lisansüstü eğitim ile yetkinleşme, belirli bir alanda uzmanlaşma sağlamışlardır. İçinde yaşadığımız bilgi çağında iş ve meslek hayatında rekabet artmış ve uzmanlaşmayı daha önemli hale getirmiştir. Lisansüstü eğitimin yeri ve önemi hızla artmaktadır. Mezunlarımızı bugün burada kutlarken onlara maddi ve manevi destek olan ailelerini de tebrik ediyorum" dedi. 

Prof. Dr. Mustafa Öner ise "Bugün diplomalarını alacak olan yüksek lisans mezunlarımız, bilim uzmanlarımız ve doktora programlarından mezun olan öğrencilerimiz 60. yılın onurunu taşıyan üniversitemizin bu dönemi mezunları olacaklar. Önemli bir törendeyiz ve haklı bir gururla diplomalarını alıyorlar" diye konuştu.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Kök Hücre Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülperi Ökdem mezun olan öğrencileri tebrik ederek ailelerini kutladı.

"ÜLKEMİZ İÇİN SÖZ VERİYORUZ"

Fen Bilimleri Enstitüsü'nden mezun öğrenciler adına konuşma Zeliha Keskin, “Yakın geleceğin akademisyenleri ve mesleğin uzmanları olarak mezun olmanın gururu ve hazzı ile ülkemiz ve dünyamız için en iyisini yapmak istediğimizin sözünü veriyoruz" dedi.

"BİLGİ TOPLUMU İÇİN YENİ NEFERLER"

Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz da, "İçinde bulunduğumuz yüzyıl yaşam boyu eğitimden söz ettiğimiz bir yüzyıl. Şimdiye kadar bilgi hiçbir zaman bu kadar değerli değildi. Ama bugün bilim toplumunda her birey bilgiyi üreten, yöneten, kullanan ve paylaşan bireyler olmak zorunda. Bugün burada mezunlarımız bu bilgi toplumu için yeni neferler olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini çizmek üzere bir başarı gösterdiler" dedi.

Mezuniyet töreninde Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı öğrencileri müzik dinletisi sundu. Diplomalarını alan öğrenciler tören sonunda Ege Üniversitesi 60. Yıl Marşı eşliğinde keplerini coşkuyla havaya fırlattı.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023