Şiddet mağduru kadınlara meslek kursu

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde şiddet mağduru kadınlara yönelik istihdam alanları yaratmak amacıyla 'Zor Günlerde Şifalı Ellerde' projesi hayata geçirildi

Şiddet mağduru kadınlara meslek kursu
Şiddet mağduru kadınlara meslek kursu
Bu içerik 1357 kez okundu.
Reklam

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde şiddet mağduru kadınlara yönelik istihdam alanları yaratmak amacıyla 'Zor Günlerde Şifalı Ellerde' projesi hayata geçirildi. 

Proje kapsamında Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, İŞKUR ile Şelale Soroptimist Derneği işbirliğinde 'Hasta ve Yaşlı Refakatçi Kursu' açıldı. Şiddet mağduru 20 kadının kayıt yaptırdığı kurs, Soroptimist Derneği'nde gerçekleşecek. Eğitimlerde kadınların özgüvenlerini geliştirmek ve yeni meslek dallarında kendilerini rahatlıkla ifade etmeleri amaçlanıyor.

 

Kursun tanıtım toplantısına katılan Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca " Hasta ve Yaşlı Refakatçi kursuna katılan kadın kursiyerlerimiz için özel sektör ve kamuda iş alanları bulunması için bizler elimizden geleni yapacağız" dedi. 

Dernek Başkanı Ünzile Kuru ise, proje hakkında şunları söyledi:

"Tarsus'ta ikamet eden, eğitim seviyesi en az ilkokul düzeyinde olan meslek sahibi olmak isteyen veya mesleki niteliklerini geliştirmek isteyen, en az 6 ay süreli işsiz öncelikle şiddet mağduru olan 20-45 yaş arası bayanlara yönelik mesleki bir eğitimler olacak. Aynı zamanda hasta ve yaşlı kişilerin bakımlarının bu alanda mesleki eğitimler almış kişilerce yapılmasını sağlamak ayrıca iş gücü piyasasında kadın istihdamının artırılmasını sağlamaktır."

1 Temmuz'da sona erecek kurs boyunca, İŞKUR tarafından kursiyerlere günlük 20 lira katkı payı  verilecek.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023