Çankırı'da miniklere yangın eğitimi.

ÇANKIRI Belediyesi İtfaiyesi, yangınla mücadele ve kazalara karşı önlem almaya yönelik olarak çocuklara eğitim verdi

Çankırı'da miniklere yangın eğitimi.
Çankırı'da miniklere yangın eğitimi.
Bu içerik 1051 kez okundu.
Reklam

ÇANKIRI Belediyesi İtfaiyesi, yangınla mücadele ve kazalara karşı önlem almaya yönelik olarak çocuklara eğitim verdi.


İtfaiye araç ve donanımı bakımından bölgenin en güçlü teşkilatlarından birisi haline gelen Çankırı Belediye İtfaiyesi, yangına ilk müdahale, yangın söndürme tüplerinin kullanımı konularında eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Eğitimler kapsamında Doktor Refik Saydam İlkokulu 2. sınıf öğrencilerine yangın söndürme ve müdahalede bulunma eğitimi verildi. İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci tarafından öğrencilere yangın ve yangına müdahale konusunda bilgi verildikten sonra öğrencilere itfaiye araçları ve ekipmanları tanıtıldı. İtfaiye bahçesinde temsili bir binada yangın tüpleri ile yangın söndürme faaliyetinde bulunan öğrenciler yangın söndürme teknikleri hakkında da bilgi aldılar.


İtfaiye Müdürlüğüne bağlı K9 Kurt Köpeğinin arama ve kurtarma çalışmalarında ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu öğrencilere anlatan itfaiye ekipleri, K9 köpeğine dinleme ve anlamaya dayalı olarak tatbikat yaptırdılar. Minikler köpeğin yaptığı gösteriyi dikkatle izlerken, komutları dinleyen ve harfiyen yerine getiren kurt köpeğine hayran kaldılar.


Eğitimin sonunda öğrencilere üzerinde Çankırı Belediyesi logosu ile yangın figürlerinin yer aldığı yapboz hediye edilerek, yapay zeka ile miniklerin yangın söndürme konusunda pekiştirilmesi sağlandı. Aldıkları hediyelerle çok mutlu olduklarını dile getiren öğrenciler, Belediye Başkanı İrfan Dinç'e ve itfaiye ekibine de çok teşekkür ettiler.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023