Çanakkale'de öğrencilerin tatil sevinci .

 ÇANAKKALE'de ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören 65 bin 941 öğrenci karnesine, 6 bin 280 okul öncesi öğrencisi de gelişim belgesini alarak yarıyıl tatiline girdi

Çanakkale'de öğrencilerin tatil sevinci .
Çanakkale'de öğrencilerin tatil sevinci .
Bu içerik 857 kez okundu.
Reklam

 ÇANAKKALE'de ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören 65 bin 941 öğrenci karnesine, 6 bin 280 okul öncesi öğrencisi de gelişim belgesini alarak yarıyıl tatiline girdi.


Çanakkale'de öğrenciler karnelerini alarak yarıyıl tatiline girerken, kent merkezindeki Anafartalar İlkokulu'nda tören düzenlendi. Çanakkale Valisi Hamza Erkal, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, öğretmenler ve veliler karne törenine katıldı. İlk olarak özel eğitim sınıfındaki dört öğrenciye karnelerini veren Vali Erkal, ardından diğer sınıfları dolaşarak öğrencilere karnelerini dağıttı. Sevinçlerine ortak olduğu öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.


'TATİLDE EĞLENSİNLER' TAVSİYESİ


Vali Hamza Erkal, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının birinci dönemi sonunda verdikleri karnelerin, öğrencilerin emeklerinin takdiri olduğunu söyledi. Bu karnelerin, öğrencilerin ne zekasını, ne de akıllarını ölçen değil, sadece belli bir dönem gayretlerini ölçen bir netice olduğunu belirten Vali Erkal, "O nedenle hiç kimse bu karnedeki notlara bakarak o öğrencileri ölçmesin. Fakat şu da bir gerçek; Bu karneler hem öğretmenlerin hem de velilerin bu eğitim öğretim ile ilgili katkısının da bir göstergesi. Onun için bu ölçülecekse bile herkesin karnesi olduğunun bilinmesini isterim. Biz yöneticilerin de karnesidir bu. Çünkü bizim birincil görevimiz, eğitim öğretimde onlara iyi imkanlar sağlamak ve iyi eğitim vermek. Netice itibariyle onlar yaklaşık dört aydır epey gayret sarf ettiler ve bugün tatili hak ettiler. Bundan sonraki 15 günlük süre tamamen onların oyun oynamasına, sokağı beraber paylaşmalarına ve sosyalleşmelerine yönelik olmalı. Hiçbir veli, hiçbir öğretmen onlara ödev veya herhangi bir yükümlülük vermesin" dedi.


2015-2016 eğitim-öğretim yılının birinci dönemi sonunda kent genelinde ilkokul, ortaokul ve lisede toplam 65 bin 941 öğrenciye karne, 6 bin 280 okul öncesi öğrencisine de gelişim belgesi verildiği belirtildi.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023