Minik bilim kahramanları buluştu

BİLİM Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen 'Junior First Lego League Fuarı'na katılan çocuklar, legolarla yaptıkları modellerle çöp sorununa farklı çözümler geliştirdi

Minik bilim kahramanları buluştu
Minik bilim kahramanları buluştu
Bu içerik 877 kez okundu.
Reklam

BİLİM Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen 'Junior First Lego League Fuarı'na katılan çocuklar, legolarla yaptıkları modellerle çöp sorununa farklı çözümler geliştirdi. İzmir Özel Çakabey Okulları'nın ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte sunulan projeler ilgi gördü. 

Bilim Kahramanları Derneği tarafından 'Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor'ö adı altında ikinci kez düzenlenen Junior FIRST LEGO League, İzmir'de Özel Çakabey Okulları ortaklığında gerçekleştirildi. 6-9 yaş arası çocukların bilim ve mühendislik alanlarında ilgisini çekmek ve gelişimlerini sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik, minik bilim kahramanlarını İzmir'de buluşturdu. 2015-2016 sezonu “çöpe çözüm" konulu “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor" fuarına Özel Çakabey Okulları, TED Bodrum Koleji, İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları, Bornova Technokids, Özel Ege Bilim İlkokulu İzmir, Technokids Balçova, Özel Ege Lisesi, Özel Takev İlkokulu, MEV Koleji Özel Güzelbahçe İlkokulu, toplamda 12 takım ile katıldı.

4-8 hafta içinde takım koçu rehberliğinde çalışarak, motorlu hareket eden bir lego modeli inşa eden öğrenciler, ayrıca tematik araştırma yaparak, yaratıcı fikirlerini bir posterle, fuar gözlemcilere ve ziyaretçilere sundu. öğrenciler, içinde yaşadıkları toplumdaki çöp sorununa çevreci bir yaklaşım ile çözüm bulabilmek için birbirinden yaratıcı fikirler ortaya koydu. Ziyaretçilerin ilgi ile takip ettiği lego modellerini inceleyen ve sunumları da dinleyen gözlemciler, fuar sonunda her takıma öne çıktıkları bir özellik ile “Kaya Gibi Sağlam Tasarım Ödülü, Küçük Einstein'lar Ödülü, Muhteşem Makina Ödülü, Parıldayan Yıldızlar Ödülü, Çözümcü Zihinlerin Gücü Ödülü" gibi başlıklar taşıyan kupalar verdi. 

Özel Çakabey İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencilerinden oluşan Süper Girls Takımı'nın Atık Çöp Projesi de büyük ilgi gördü. Takımın Koçu Yazgı Emirler, proje hakkında bilgi verdi. Özel Takev İlköğretim Okulu öğrencilerinin oluşturduğu takım tarafından ise dökülen yapraklardan boya elde etmeyi sağlayan bir model geliştirildi. Sistemde boya elde edilen yaprakların kalan kısımları ise gübre olarak değerlendiriliyor.

Bilim Kahramanları Derneği Genel Sekreteri Özlem Mutlu, "İzmir'de mükemmel bir organizasyon gerçekleştirdik. Katılımcı takımlarımıza, büyük ilgi gösteren ziyaretçilere ve ortaklığımız için İzmir Özel Çakabey Okulları'na çok teşekkür ediyoruz" dedi. Organizasyonun Ege Bölgesi ortaklığını ve ev sahipliğini yapan Özel Çakabey Okulları'nın Bilim ve Yaratıcı Programlar Koordinatörü Oğuzhan Köse de "Bugün hareketli lego modelleri ile projelerini anlatan, programlama yapan ve birbirinden güzel sunum posterleri hazırlayan bu minik bilim kahramanları, gelecekte hayal bile edemeyeceğimiz bir dünya kuracaklardır. Miniklerle modern bilimin geleceğinin yaratıldığı bu fuara ortaklık yapmaktan gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023