Otizmli öğrencilere yaş sınırına ailelerden tepki

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın hayata geçirdiği 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında, özel eğitim iş uygulama merkezlerinde okuyan otizmli öğrencilere 2012 yılında getirilen yaş sınırına aileler tepki gösteriyor

Otizmli öğrencilere yaş sınırına ailelerden tepki
Otizmli öğrencilere yaş sınırına ailelerden tepki
Bu içerik 1004 kez okundu.
Reklam

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın hayata geçirdiği 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında, özel eğitim iş uygulama merkezlerinde okuyan otizmli öğrencilere 2012 yılında getirilen yaş sınırına aileler tepki gösteriyor. Manisa'da yaşayan Arife Güngör, Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde eğitimini sürdüren otizmli kızının 22 yaşına geldiğini belirterek yaş sınırlamasının kendilerini mağdur edeceğini söyledi.


Kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen ve zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunla birlikte 2012 -2013 eğitim döneminden itibaren, özel eğitim iş uygulama merkezlerinde okuyan otizmli öğrencilere yaş sınırı getirildi. Manisa Otizm Derneği Başkanı Saadet Şerenoğlu, otizmli öğrencilere 23 yaş sınırı getirildiğini hatırlatarak Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde eğitim gören öğrencilerin ailelerini konuyla ilgili bilgilendirdiklerini kaydetti. Şerenoğlu, önümüzdeki yıl 23 yaşına girecek otizmli öğrencilerin ailelerini tek tek arayarak merkeze kabul edilemeyeceklerini ilettikleriniı vurguladı.


HALK EĞİTİM MERKEZLERİNE YÖNLENDİRİLİYORLAR


Şehzadeler İlçesi Dilşikar Mahallesi'nde yaşayan biri otizmli, iki çocuk annesi ev kadını Arife Güngör, kızı Hilal Güngör'ün 22 yaşına geldiğini belirterek, önümüzdeki yıl büyük mağduriyet yaşayacaklarını dile getirdi. Kızı Hilal'i 15 yaşından itibaren Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'ne götürdüklerini söyleyen Güngör, daha önce böyle bir yaş sınırının bulunmadığını anlattı. Güngör endişelerini şöyle dile getirdi:


"Manisa'da bizim gibi ailelerin faydalanabileceği başka bir merkez yok. Yeni düzenlemenin ardından 23 yaş üstü otizm hastaları halk eğitim merkezlerine yönlendiriliyor. Manisa'da da özel eğitim iş uygulama merkezinden mezun olan öğrenciler için halk eğitim merkezlerinde kurslar düzenleniyor. Fakat bizim otizmli çocuklarımız, zihinsel engelli çocuklar gibi değil. Çünkü ağır otizmliler, Halk Eğitim de büyük sıkıntı yaşıyor. Herkes bunun farkında. Yetkililerin yaptıkları bu hatanın farkına vararak, düzenleme yapmalarını istiyoruz. Şuan çok zor durumdayız. Çünkü nereye gitsem çocuğumu yanımda götürmek zorundayım. Evde yalnız bırakamıyoruz. Başına bir şey gelecek diye korkuyoruz."

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023