Büyükşehir'den velilere 'madde bağımlılığı' semineri

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Madde Bağımlılığını Önleme Semineri'nde, ailelere büyük görev düştüğünü belirten Psikolog Vildan Temelkuran, "Ebeveynler çok dikkatli olmalı ve çocuklarını bunaltmadan takip etmeli" dedi

Büyükşehir'den velilere 'madde bağımlılığı' semineri
Büyükşehir'den velilere 'madde bağımlılığı' semineri
Bu içerik 1108 kez okundu.
Reklam

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Madde Bağımlılığını Önleme Semineri'nde, ailelere büyük görev düştüğünü belirten Psikolog Vildan Temelkuran, "Ebeveynler çok dikkatli olmalı ve çocuklarını bunaltmadan takip etmeli" dedi.


Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Aile Eğitim Merkezleri'nde hizmet alan velilere ve vatandaşlara yönelik madde kullanımı ve bağımlılığı önleme konulu seminer verdi. Uzman Klinik Psikolog Vildan Temelkuran'ın konuşmacı olarak katıldığı seminer Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleşti. Yoğun ilgi gören seminerde Vildan Temelkuran, bağımlılığa neden olan maddelerin neler olduğu, bağımlılığın sebepleri ve süreçleri, kişide nasıl bir tahribat bıraktığı, bağımlılığı önleyici faktörler ve ailelere düşen sorumlulukları bir sunum eşliğinde anlattı. 


AİLELERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR


Madde kullanımına başlama nedenleri, bağımlı tedavisinin hedefleri ve yapılacaklar ile toplumsal yaklaşımın nasıl olması gerektiği konularına değinen Uzman Klinik Psikolog Vildan Temelkuran, madde bağımlılığının başlangıcında etkili olan nedenlerin başında 'merak' olgusunun yer aldığını kaydetti. Temelkuran, "Gençlerin bağımlılığa karşı korunmasında ailelere büyük görevler düşüyor ve ailelerin bilinçlenmesi son derece önemli. Madde bağımlılığı konusunda ebeveynler çok dikkatli olmalı ve çocuklarını bunaltmadan onları takip edebilmeli" dedi.


Özellikle son yıllarda madde bağımlılığında artış yaşandığına vurgu yapan Temelkuran, uyuşturucu madde kullanma yaşının giderek düştüğünü, özellikle ergenlik dönemindeki gençlerin potansiyel risk altında olduğunu vurguladı.


Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri toplumsal konularla ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme seminerlerine devam edeceklerini ifade etti.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023