Salı Grubu'ndan kalp uyarısı

SALI Grubu'nun haftalık toplantısına konuk olan Anadolu Hastanesi doktorları, 'seri katil' olarak adlandırılan kalp hastalıklarına dikkat çekti

Salı Grubu'ndan kalp uyarısı
Salı Grubu'ndan kalp uyarısı
Bu içerik 967 kez okundu.
Reklam

SALI Grubu'nun haftalık toplantısına konuk olan Anadolu Hastanesi doktorları, 'seri katil' olarak adlandırılan kalp hastalıklarına dikkat çekti.

Antalya'nın köklü firmalarının sahibi iş adamlarından oluşan Salı Grubu, Muharrem Koç başkanlığında haftalık toplantısını yaptı. Toplantının bu haftaki konuğu Anadolu Hastanesi'nde görevli Kalp-Damar Cerrahları Prof. Dr. Erdoğan İbrişim, Uzman Dr. Ertuğrul Taşkaya, kardiyoloji uzmanı Dr. Ercan Abik ve radyoloji uzmanı Dr. Nurettin Katrancı oldu. Anadolu Hastanesi doktorları öncelikli olarak Salı Grubu üyelerine kalp sağlığı hakkında bilgi verdi. Kalp hastalığının dünyada en çok ABD'de görüldüğünü ve bu hastalığın 'seri katil' olarak tanımlandığını anlatan uzmanlar, kalp hastalığı konusundaki risk faktörleri hakkında Salı Grubu üyelerine bilgi verdi. Uzmanlar, ana risk faktörlerinin diyabet, sigara, kolesterol, hipertansiyon ve aile öyküsü olduğunu söyledi.

SON TEKNOLOJİ

Anadolu Hastanesi Radyoloji uzmanı Dr. Nurettin Katrancı ise Salı Grubu üyelerine Türkiye'de ilk olarak hastanenin Lara Şubesi'nde kullanılmaya başlanacak son teknoloji MR cihazı hakkında detaylı bilgi aktardı. Hastalığın detaylarının öğrenilmesi, seri ve sessiz teşhis için Türkiye'de ilk kez Anadolu Hastanesi Lara Şubesi'nde kullanılacak olan MR cihazını anlatan Dr. Katrancı, Salı Grubu üyelerinin merak ettiği soruları da yanıtladı.

DOĞRU TEŞHİS

Kroner BT Anjiyografi cihazı ile de artık çok net 3 boyutlu görüntü almanın mümkün olduğunu belirten Dr. Katrancı, bu cihazla yüzde 95'lere varan doğru teşhis elde edilebildiğini vurguladı. Uzmanlar sunumun sonunda kalp sağlığı için nasıl beslenmek gerektiğini anlatarak soruları yanıtladı.

Salı Grubu başkanı Muharrem Koç ise kalp sağlığının çok önemli olduğunu, en önemlisinin de önlenebilir ve önceden tedbir alınabilir bir hastalık olduğunu herkesin mutlaka hiçbir gerekçe aramadan kalp Check-Up yaptırmasının mutlaka gerekli olduğunu vurguladı.

Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç, toplantı sonunda, katılımcılara teşekkür etti.

 

 



 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023