Bel Ağrısı Birçok Hastalığın Nedeni Olabilir

Bel Ağrısı Birçok Hastalığın Nedeni Olabilir
Bel Ağrısı Birçok Hastalığın Nedeni Olabilir Harun Baskan
Bu içerik 899 kez okundu.
Reklam

Bel bölgesi insanın yürümesi, oturması gibi bütün hareketlerini sağlıklı bir şekilde uygulayacağı bölge olmakla birlikte bel bölgesindeki herhangi bir problem ciddi ağrı ve hareket kısıtlamalarına neden olabilmektedir. Bel bölgesinde gelişen ağrılar birçok ciddi hastalığın habercisi olabilmektedir. Bu nedenle ertelemeden doktora başvurmak gerekmektedir.

Bel ağrılarına neden olan ve en sık yaşanan problemler bel kayması ve bel fıtığıdır. Bel kayması; doğumsal ya da ileri yaşa bağlı deformasyonların neden olduğu omur kemiklerinin konum değiştirmesi olarak açıklanmaktadır. Bel kayması; travma ya da çok fazla doğum yapmış kişilerde daha sık görülmekle birlikte tedavisi ertelendiği sürece birçok ciddi probleme de neden olabilmektedir. Bel ağrılarına neden olan bir diğer faktör ise bel fıtığıdır. Bel fıtığının ağrı dışındaki belirtileri şu şekildedir;

  • Hareketin kısıtlanması
  • Bacaklara kadar ulaşan ağrı ve uyuşma
  • Güçsüzlük
  • İdrar kaçırma

Bel fıtığı teşhisi konulan hastaların yaşam tarzlarını değiştirmeleri önerilmektedir. Hastaların; ağır taşımamaları, eğilmemeleri, uzun süre oturmamaları, yukarı doğru uzanmamaları, belini üşütmemeleri ve stresten kaçınmaları gerekmektedir. İleri derecede bel fıtığı problemi yaşayan kişilerin ameliyat olması gerekmektedir. Şiddetli ağrı, yürüyememe, güç kaybı, iktidarsızlık ve fıtık parçasının kopması gibi durumlarda uygulanacak bel fıtığı ameliyatının alanında uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmesi önerilmektedir.

Gelişen teknoloji ve teknik imkanların tıp alanında kullanılabilmesi bel fıtığı ameliyatının lazer ile yapılabilmesine olanak tanımaktadır. Lazerle bel fıtığı ameliyatı herhangi bir kesi ve dikiş işlemlerine ihtiyaç duyulmadan gerçekleştirilmektedir. Bu yöntem hem doktor hem de hasta açısından açık ameliyatlara oranla çok daha konforludur.

Bel ağrısı özellikle sürekli hale geliyorsa mutlaka bir uzmana başvurulmalı ve tedavi yöntemlerine başlanmalıdır. Özellikle bey kayması problemi tedavi edilmediği sürece hastada kemik erimesi problemine yol açmaktadır. 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023