Anadolu kültür mirası, Melikgazi'ye emanet

MELİKGAZİ Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak Gülük Mahallesi’nde yer alan sivil mimari yapıda bakım ve onarım çalışması yapılacağını bildirdi

Anadolu kültür mirası, Melikgazi'ye emanet
Anadolu kültür mirası, Melikgazi'ye emanet
Bu içerik 929 kez okundu.
Reklam

MELİKGAZİ Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak Gülük Mahallesi’nde yer alan sivil mimari yapıda bakım ve onarım çalışması yapılacağını bildirdi.

 

Sivil mimari özelliğin tüm güzelliklerini taşıyan ve kültür varlıkları korumasında tescilli olan yapının, teknik açıdan Anadolu Kültür Mirası'nı temsil ettiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi olarak 2015 yılını tarihi ve kültür yapılarının bakımı ve onarımı yapılarak günümüz hizmetine kazandırma olarak değerlendirdik. Planlamamızı bu hedefe göre yaptık. Şu ana kadar 11 eseri tamamladık. 15 eserde ise çalışmalar devam ediyor. Yeni bir çalışma ile de Gülük Mahallesi’nde yer alan sivil mimari yapı, aslına uygun alarak bakım ve yenileme çalışması yapılacak. Gerekli projeler hazırlandı. Yapı tekniği, kullanılan malzemeler ve taş işçiliğin güzel örneklerini sergileyen bu tarihi sivil yapıda, öncelikle aslına uygun olarak onarılacak. Bu sivil yapı yine günümüze hizmet verecek. Gelecek kuşaklara Anadolu sivil mimari mirası sağlam ve bakımlı bir şekilde emanet edilmiş olacak. Bu yapı, Kayseri Evi olarak değerlendirilecek ve turizme kazandırılacak“ dedi.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023