Çanakkale'de Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri

ÇANAKKALE'de, Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında sahneye konulan 'Albayın Karısı' adlı oyun, beğeniyle izlendi.

Çanakkale'de Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri
Çanakkale'de Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri
Bu içerik 3411 kez okundu.
Reklam

ÇANAKKALE'de, Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında sahneye konulan 'Albayın Karısı' adlı oyun, beğeniyle izlendi. 



Çanakkale Belediyesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü ortaklığıyla düzenlenen Dünya Tiyatrolar Günü etkinliklerinin ikinci gününde ise 'Albayın Karısı' oyun sergilendi. Güzel Sanatlar Fakültesi Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonunda sahnelenen oyunun yönetmenliğini Adnan Çevik yaptı. Oyunda Sezer Akçe, Doğan Bekdoğdu, Janeta Ivanova, Didem Küçük, Fatma Konu, Erdoğan Soytürk, Burak Sönmez, Tuğçe Us, Muhammed Türkoğlu ve Derya Yırtıcı rol aldı. Eski Yugoslavya'nın 1990'lı yıllarda yaşadığı iç savaş döneminde geçen oyun, NATO uçaklarının üstlerinden vızır vızır geçtiği bir akıl hastanesinde yaşanan hayat tasarımını konu alıyor. Deliliği kimi zaman komik kimi zaman trajik biçimde anlatan 'Albayın Karısı', kimlik arayışından, kimlik anlamsızlığından, masal dünyasında bekleyen insanın acizliğine bir hikaye sahneliyor.


BAŞKAN GÖKHAN'DAN MESAJ


CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 


Sanatın, bir toplumun çağdaşlığa dönük özgür ve aydınlık yüzü olduğunu belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, mesajında şu ifadelere yer verdi:


"Sanatın bazen bir film karesiyle, bazen bir resim, bir ezgi, bir balerinin parmak ucunda yükselen eşsiz estetikle, bazen de bir sahnenin büyüsüyle sizi içine alır hiç tahmin edemeyeceğiniz diyarlarda, sınırsız mekanlarda, zamansız yolculuklara çıkarır. Tiyatro sanatçıları, işte bu büyülü güç ile izleyicilere küçük tozlu sahnelerden dünyaları sunar. Kimi zaman Hamlet'in hiddetine ortak olur, içimizden birinin ya da bambaşka âlemlerin gizemli evlerine konuk olur ya da bir masal prensesinin hikâyesinde bir kahraman olarak buluruz kendimizi. Bir tiyatro sahnesi insanlığa çok şey anlatır. Öncelikle başkaldırmanın tek yolunun şiddet olmadığını, bağırmadan hatta söz söylemeden bile çok şey ifade edilebileceğini, sabrı, özgüveni ve özveriyi anlatır. Bir kentte sanatın hareketliliği varsa eğer, o kent gelişmişliğin yolunda ilerliyor demektir. Çünkü sanat kendine güvenen, bilgili, özverili bireyler demektir. Bizleri her defasında farklı yolculuklara çıkaran, düşündüren, güldüren, gülümseten, soran, sorgulatan, izlediğimiz her yeni oyunun ardından değişmiş ve gelişmiş yeni insanlar olarak hayata karışmamızı sağlayan tüm sanatçılarımızın 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım"

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023