Kepez Müzik Ödülleri sahiplerini buldu

KEPEZ Belediyesi 2

Kepez Müzik Ödülleri sahiplerini buldu
Kepez Müzik Ödülleri sahiplerini buldu
Bu içerik 2599 kez okundu.
Reklam

KEPEZ Belediyesi 2. Müzik Ödülleri'nde, 13 liseden finalistler, Türk müziğinin efsane ismi Barış Manço'nun hafızalardan silinmeyen eserlerini seslendirdi.

 

Kepez Belediyesi 2. Müzik Ödülleri Yarışması'na 5 merkez ilçedeki liselerden 140 öğrenci başvurdu. Ön eleme ve yarı finalden sonra 13 öğrenci finale adını yazdırdı. Müzik Ödülleri'nin finali, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eşi Ayşe Tütüncü ve çok sayıda öğrenci ve velinin izlediği final gecesinde 13 finalist, jürinin karşısına çıktı. Finalistler, yarışmasının bu yılki teması Anadolu Rock Müziği'nin kurucularından Barış Manço'nun eserlerini seslendirdi.

Hem finalistlerin hem de orkestra performansının izleyicilerden tam not aldığı gecede, jüri üyelerinden en fazla puanı alan Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Berk İşlek, 'Gibi Gibi' adlı şarkıyla Kepez Belediyesi 2. Müzik Ödülleri Yarışması'nın birincisi oldu. Kepez Anadolu Lisesi'nden Kerim Işıldak, 'Sarı Çizmeli Mehmet Ağa' şarkısıyla 2'nci, Fettah Tamince Anadolu Meslek Lisesi'nden Berivan Günay, 'Al Beni' adlı şarkıyla 3'üncü oldu. Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, orkestra şefi Burak Tektaş'a çiçek, jüri üyelerine ise plaket vererek katkılarından dolayı teşekkür etti. Başkan Tütüncü, daha sonra birinci olan Berk İşlek'e ödülünü verdi.

ÖĞRENCİLERİ MÜZİKLE BULUŞTURDUK

Müzik yarışmasının Kepez'e çok farklı bir atmosfer getirdiğine işaret eden Tütüncü, "Geçtiğimiz yıl 1.sini düzenlediğimiz müzik ödüllerinde sadece Kepez'deki liseler birbirleriyle yarışmıştı. Ama bu yıl, yarışmayı şehre mal edelim istedik. Antalya'nın 5 merkez ilçesindeki öğrencilerimizi müzikle buluşturduk" dedi.

YARIŞMANIN AMACI

Güzel sanatlara gönül veren insanların içerisinden kötü insan çıkmadığını belirten Başkan Tütüncü, "Sanatla uğraşan insanlar suç işlemezler. Sanatla uğraşan insanlar sevgiyle, kardeşlikle, barışla örtülü bir dünya hayal ederler. Sanatla uğraşan herkes ama herkes karşısındaki ile medeni bir ilişki kurarken onun zihnine, onun düşüncelerine bakmaz. Onun kalbine bakar. Dolayısıyla bizim iyi bir gelecek hayalimiz gençlerimizi, kültürle, sanatla hemhal edebilmekten geçiyor. Genç kardeşlerimizi, kültüre ve sanata özendirebilmekten geçiyor. Yarışmayı bu amaçla düzenledik" diye konuştu.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023