Yaşlıların sanat heyecanı

ANTALYA İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce hayata geçirilen 'Sanatın Toplumla Buluşması ve Sanatla Farkındalık' adlı projenin dördüncü aşaması gerçekleştirildi

Yaşlıların sanat heyecanı
Yaşlıların sanat heyecanı
Bu içerik 2334 kez okundu.
Reklam

ANTALYA İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce hayata geçirilen 'Sanatın Toplumla Buluşması ve Sanatla Farkındalık' adlı projenin dördüncü aşaması gerçekleştirildi.

 

Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki etkinliğin konukları Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Fethi Bayçın Huzurevi'nin ile Özel Hayatağacı Bakım Merkezi yaşlıları oldu. Ebru sanatçısı Mukadder Kavas, ressam Salih Yön, karakalem ressamı Rüstem Zade Babek, yaşlı konuklarına gün boyunca uygulamalı eğitim verdi. Yaşlılar, ebru ve resim sanatlarıyla yakından ilgilendi, eğitimcilerin çalışmalarını dikkatle izledi, ebru için tekne, resim için tuval, başına geçti.

HÜNERLERİNİ GÖSTERDİLER

Neşeli ve heyecanlı çalışmalar yapan yaşlılar, hünerlerini ortaya koyarken, üretilen eserler ise sergilendi. Eserler, günün hatırası olarak yaşlılara hediye edildi. Çalışmaları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, huzurevi yöneticileri de izledi. İlk kez ebru ve resim sanatlarıyla tanışıp heyecan dolu dakikalar yaşayan yaşlılar, sevinçlerini, mutluluklarını çiftetelli oynayarak paylaştı.

HER AY DÜZENLENİYOR

Koordinatörlüğünü ebru sanatçısı Mukadder Kavas ile ressam Salih Yön'ün üstlendiği ve ayda bir gün olarak organize edilen uygulamalı sanat etkinlikleri büyük ilgi görüyor. Yön, "Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde ayda bir gün de olsa sanatseverlere workshop çalışmalarıyla sanatın her dalını uygulamalı olarak gösteriyoruz. Heyecan dolu dakikalar yaşayan konuklarımız, kollarını sıvayıp kendilerini deniyorlar, yetenekli olduklarına inanıyorlar" dedi.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023