Adana'da el yapımı geleneksel Osmanlı karoları ilgi çekiyor

ADANA'da Sanat Karo'nun ürettiği geleneksel Osmanlı karoları ile ev ve işyerlerinin zeminleri renklenirken aile büyüklerimizin evlerindeki desenler de yeniden el işçiliği ile mekanlara farklı bir mimari uygulama getirdi

Adana'da el yapımı geleneksel Osmanlı karoları ilgi çekiyor
Adana'da el yapımı geleneksel Osmanlı karoları ilgi çekiyor
Bu içerik 1005 kez okundu.
Reklam

ADANA'da Sanat Karo'nun ürettiği geleneksel Osmanlı karoları ile ev ve işyerlerinin zeminleri renklenirken aile büyüklerimizin evlerindeki desenler de yeniden el işçiliği ile mekanlara farklı bir mimari uygulama getirdi.

Kentte tarım sektöründe çalışan işadamı Burak Burma ve tekstil alanında iş yapan Hakan Dinkçioğlu, 2014'te üretimle ilgili bir iş yapmak isteyerek 2014'te Sanat Karo firmasını kurdu. Hayallerinin peşinden koşan iki işadamı, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde 2 yıllık araştırma ve geliştirme çalışmalarının ardından kurdukları fabrikada, Çukurova Bölgesi'nde ilk kez 20x 20 ebatlarında geleneksel Osmanlı karosu üretmeye başladı. Sadece el işçiliği ile üretilen 20 farklı desende karo, başta Çukurova olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanına pazarlanmaya başladı. 

'KİMYASAL MADDE İÇERMİYOR'

Yaptıkları işten büyük keyif aldıklarını ve çok önemsediklerini belirten Sanat Karo ortaklarından Burak Burma, "Biz el yapımı geleneksel Osmanlı karosu üretiyoruz. Tamamen doğal, içinde kimyasal madde yok. Fabrikada işçilerimiz her biri 1.5 kilogram ağırlığındaki karoları tek tek elleriyle üretiyor. Ayda sadece 600 metrekarelik üretim yapıyoruz. Bu rakam bile ne kadar zahmetli bir iş yaptığımızı gösteriyor" dedi.

FUARDA TANITILACAK

Adana ve yakın illerde bir ilki gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Burak Burma, şunları kaydetti:

"Ürünümüz elle ve geleneksel yöntemlerle üretildiği için fabrikasyon ürünlere göre biraz daha pahalı ama çok kıymetli. Biz Adana iklimine uygun bir ürün çıkartıyoruz. Kolay bir üretim olmadığı için kalifiye eleman bulmak zor. Geleneksel Osmanlı karosunun kalıplarını bile İstanbul'da yaptırdık. Bu ürün banyo, mutfak, balkon ve apartman girişi ile odaların zemininde kullanılıyor. 18 Şubat'ta Adana'da yapılacak İnşaat Fuarı'nda ürünümüzü tanıtacağız. Karolarımızı görmek veya ilgilenmek isteyenler bizimle irtibata geçiyor. Bayilik çalışmalarımız da sürüyor. Yakın zamanda satış noktalarını tam olarak açıklayacağız."

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023