Ünlü ustaların eserleri Antalya' da

ORKUNveOzan Sanat Galerisi, ünlü resim hocalarının ve yetiştirdikleri öğrencilerinin birbirinden değerli 25 eserinin yer aldığı karma sergiye ev sahipliği yaptı

Ünlü ustaların eserleri Antalya' da
Ünlü ustaların eserleri Antalya' da
Bu içerik 880 kez okundu.
Reklam

ORKUNveOzan Sanat Galerisi, ünlü resim hocalarının ve yetiştirdikleri öğrencilerinin birbirinden değerli 25 eserinin yer aldığı karma sergiye ev sahipliği yaptı.

OrkunveOzan Sanat Galerisi'ndeki yeni yılın ilk serginin açılışına Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Almanya'nın Antalya Konsolosu Martin Vetter, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hasan Subaşı, bazı kurumların temsilcileri, sanatçılar ve sanatseverler katıldı. Galerinin işletmecisi Himmet Öcal, bugüne kadar 119 sergiye ev sahipliği yaptıklarını, zor şartlara rağmen sanata ve sanatçıya destek vermeyi sürdüreceklerini belirtti.

SANATÇI KİMDİR?

Konuşmasında "Sanatçı kimdir?" diye sonra Öcal, şöyle konuştu:

"Sanatçı, Mağara Devri'nde büyük bir sihirbaz, bilinmeyen gizli güçlerle toplum arasında bağlar kuran kutsal kişi olarak bilinmiş. Eski Romalılar ise şairlere Latince de 'peygamber' anlamına gelen 'Vates' diye isimlendirmiş. Sanatçı, çağımızda dahi, üstün yaratılışta bir kişi olarak bilinir. Atatürk, 'Efendiler!..Bir milletvekili, bir başbakan, hatta bir Cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Ama asla bir sanatçı olamazsınız!' demiş. Sanatçı, gerçekten üstün bir yaratılışta bir insandır. O, bizim bilmediğimizi bilir, görmediğimizi görür, duymadığımızı duyar, sanatının sihirli dili ile onları bize duyurmaya çalışır."

SANAT AŞIĞI

Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Hasan Subaşı, seramik sanatçısı Tufan Dağıstanlı da Himmet Öcal'ın bir sanat aşığı olduğuna dikkat çekerek sanata ve sanatçıya verdiği destekten övgüyle söz etti.

Konuşmaların ardından Adnan Turani, Artsrun Apresyan, Ashot Yan, Ekrem Kahraman, Emin Koç, Ekin Koç, Ergin İnan, Fatih Urunç, Fevzi Karakoç, Hayati Misman, Gazi Sansoy, Mahir Güven, Mustafa Sönmez, Ramiz Aydın, Seyfi Arıkan, Süleyman Saim Tekcan, Tanju Demirci ve Tülay Baybağ'a ait toplam 25 eserin yer aldığı karma serginin açışı yapıldı. 21 Mart Pazartesi gününe kadar açık kalacak sergideki eserlerin değeri 1500 ile 15000 lira arasında değişiyor.

 



 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023