Tuşba Belediyesi'nden madde bağımlılığı semineri

VAN'ın merkez Tuşbe Belediyesi, personeline yönelik 'Madde bağımlılığına karşı alınması gereken tedbirler' konulu bir seminer düzenledi

Tuşba Belediyesi'nden madde bağımlılığı semineri
Tuşba Belediyesi'nden madde bağımlılığı semineri
Bu içerik 945 kez okundu.
Reklam

VAN'ın merkez Tuşbe Belediyesi, personeline yönelik 'Madde bağımlılığına karşı alınması gereken tedbirler' konulu bir seminer düzenledi.


Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden görevli Sosyolog Osman Turgut tarafından verilen seminere, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'nin yanı sıra çok sayıda belediye çalışanı katıldı. Seminerin açılışında konuşan Başkan Özgökçe, 'Sigarayı Bırakma Günü' hatırlatmasında bulunarak bugünün sigara içenler için son günü olması temennisinde bulundu. Başkan Özgökçe, "Bildiğiniz gibi kapalı alanda sigara içenlerin cezası büyüktür. Bir insan nasıl bile bile kendisine bu denli zarar verebilir? Bakın! Bir sigaranın içerisinde en az 4 bin zehirli ve zararlı madde var. Sağlık Bakanlığımızın bu anlamda yapmış olduğu çok güzel çalışmalar var. Kamu spotlarıyla televizyonlarda, radyolarda sigaranın zararlarını anlatarak, 'Sigara öldürür' diyerek sigara içmenin zararlarını anlatmaya çalışıyorlar. 'Maddeye değil, hayata bağlanın' diyor. Maddeye bağlanırsanız hayattan koparsınız ama hayata tutunursanız zararlı olan tüm maddelerden kurtulursunuz" dedi.


Anneler ve babalara da seslenen Başkan Özgökçe,"Bildiğiniz üzere sigara ekmekten pahalı veya çocuklarınıza alacağınız bir yiyecekten pahalı ve insanlarımız sigaraya para verince, aslında maddi olarak da kendisine ve ailesine zarar veriyor. Biliyorsunuz alkol haram, uyuşturucu haram, aslında sigara da haramdır. Neden mi? İnsanın sağlığına zarar, cebine zarar, ekonomisine zarar, çevresine zarardır, gelecek nesillerin sağlığı için zarar. İzmaritini atıyorsun çevreyi kirletiyorsun ya da o dışarıya soluduğun dumanla yaşadığın ortamın havasını bozuyorsun. Sigara içenlerin daha bilinçli hareket etmelerini öneririz" dedi.


Daha sonra Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde görevli Sosyolog Osman Turgut, personele slayt eşliğinde 'Madde bağımlılığına karşı alınması gereken tedbirler' anlattı. Sigarayı bırakma tekniklerini de tek tek sıralayan Turgut, “Sigarayı bırakıyoruz, siz de bırakabilirsiniz. Zorluklarla başa çıkın, sabırlı olun. Çünkü sigara bir bağımlılıktır. Unutmayın alışmak bir öğrenme işidir. İçmeye alışabildiyseniz, içmemeye de alışabilirsiniz. Bunun için kararlı olmak, sabırlı olmak elzemdir ve destek alın. En etkili çözüm ise hiç başlamamaktır" diye konuştu.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023