Türkiye'nin ilk Karaciğer Nakil Hastanesi, Malatya'da açıldı

KARACİĞER nakillerinde büyük başarı kazanan Turgut Özal Tıp Merkezi’nin bünyesinde 90 milyon liralık yatırımla kurulan Karaciğer Nakil Hastanesi açıldı

Türkiye'nin ilk Karaciğer Nakil Hastanesi, Malatya'da açıldı
Türkiye'nin ilk Karaciğer Nakil Hastanesi, Malatya'da açıldı
Bu içerik 996 kez okundu.
Reklam

KARACİĞER nakillerinde büyük başarı kazanan Turgut Özal Tıp Merkezi’nin bünyesinde 90 milyon liralık yatırımla kurulan Karaciğer Nakil Hastanesi açıldı. Bakanların katıldığı toplu açılış töreninde İnönü Üniversitesi bir de olimpik yüzme havuzuna kavuştu.


İnönü Üniversitesi kampusu içinde temeli 25 Temmuz 2013 tarihinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla temeli atılan Karaciğer Nakil Hastanesi tamamlanarak bugün törenle hizmete açıldı. Açılışa, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Karaciğer Nakli Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Ak Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık da katıldı.


Törende konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, "Organ Nakilleri Merkezi olarak ülkemizde ve dünyada tanınan bir merkez hürriyetine kavuşacaktır. Bu üniversitenin ileriye dönük sağlık stratejisi, organ nakilleri merkezli olmaktadır. İnsanlarımızı hizmetine seferber ettik ve bu başarı takım başarısıdır. Bir üniversite Rektörünün yaptığı başarı değildir" dedi.


TÜFENKCİ: İNŞALLAH MODEL OLUR


Gümrük ve Ticaret Bakan’ı Bülent Tüfenkçi de Karaciğer Nakil Hastanesi'nin yapım hikayesini anlattı. Tüfenkçi, şunları söyledi:


"Demişti Sezai hocam 'Biz artık Karaciğer nakilimizi büyütmemiz lazım enstitü haline getirmemiz lazım dönüştürmemiz lazım.' Bununla ilgili görüşürken Öznur Çalık hanım, Cevdet Yılmaz bakanımızı aradı böyle bir fikrin olduğunu söyledi, bakanımız da 'olur' demişti. Ben burada Cevdet bakanımıza teşekkür ediyorum. Bölge olarak Malatya’nın kalkınmışlığı noktasında hem fikir olduk. İnşallah diğer üniversitelerimize de model olur."


YILMAZ: İLK OLMA ÖZELLİĞİ

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'da topla açılış töreninde Malatya'da yaptıkları yatırımlar arasında bulunan Karaciğer Nakil Hastanesi'nin önemine dikkat çekti. Bakan Yılmaz, şunları söyledi:


"Karaciğer Nakil Hastanemize baktığımız zaman ilk müstakil nakil hastane. Bendeki bilgilere göre sadece bu alana uzmanlaşmış başka bir hastane yok. Dünyada bir ilk olma niteliği taşıyor. 90 milyon liranın üzerinde olan bir yatırımdan bahsediyoruz. 12 ameliyathanesi olan 36'sı yoğun bakım olmak üzere 154 yatak kapasitesi olan çok ciddi bir altyapısı olan hastanemizden bahsediyoruz."

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023