Özsoy'un kostümleri ilgi gördü

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) tarafından, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk opera eseri olma özelliğini taşıyan 'Özsoy'u besteleyen Ahmed Adnan Saygun'un anısına kostüm sergisi açıldı

Özsoy'un kostümleri ilgi gördü
Özsoy'un kostümleri ilgi gördü
Bu içerik 947 kez okundu.
Reklam

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) tarafından, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk opera eseri olma özelliğini taşıyan 'Özsoy'u besteleyen Ahmed Adnan Saygun'un anısına kostüm sergisi açıldı.


Ankara Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü tarafından 2007 yılında sahnelenen Ahmed Adnan Saygun'un 'Özsoy' adlı opera eserinin kostümleri Antalya'ya taşındı. Saygun'un 1934 yılında kaleme aldığı, opera ve bale müdürlüklerince pek çok kez sahnelenen eserde, kadın ve erkek sanatçıların giyindiği kostümler Haşim İşcan Kültür Merkezi Fuayesi'nde cansız mankenler üzerinde sergilenirken, sergide eserin afişine de yer verildi.


SANATÇILARDAN YOĞUN İLGİ


Eser metnini Münir Hayri Egeli'nin hazırladığı, orkestra yönetmenliğini Bujor Hoinic'in, sahne yönetmenliğini Evin Atik'in, dekor tasarımını Nihat Kahraman'ın, kostüm tasarımını Nursun Ünlü'nün, ışık tasarımını Fuat Gök'ün, koreografisini de Nilgün Birsel Demirel'in üstlendiği 'Özsoy' operasının kostüm sergisi büyük ilgi gördü. 'Özsoy' operası, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki ilk opera eseri olma özelliğini taşıyor.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023