İlyas Salman, Çukurova Kitap Fuarı'na kitaplarını imzaladı.

SİNEMA oyuncusu İlyas Salman, Adana'da kitaplarını imzaladı, okurlarıyla güncel konularla ilgili sohbet etti

İlyas Salman, Çukurova Kitap Fuarı'na kitaplarını imzaladı.
İlyas Salman, Çukurova Kitap Fuarı'na kitaplarını imzaladı.
Bu içerik 897 kez okundu.
Reklam

SİNEMA oyuncusu İlyas Salman, Adana'da kitaplarını imzaladı, okurlarıyla güncel konularla ilgili sohbet etti.


Kentte bu yıl 9'uncusu düzenlenen Çukurova Kitap Fuarı'na katılan, İleri Yayınları'ndan çıkan 'Hem Kemalistim, hem sosyalistim', 'Hasretim Sansürlüdür' ve 'Kırmızı Beyaz' kitaplarını imzalayan İlyas Salman ilgi gördü. Öğrencilerle toplu olarak fotoğraf çektiren İlyas Salman, "Gösterilen ilgi çok güzel. Hiç kimse kalkıp, 'Benim özel yaşantım kalmadı, bu ilgiden şikayetçiyim' demesin. Zaten sahtekarlık yapıyorlar, herkes memnun bu işten" diye konuştu. İlyas Salman şöyle devam etti:


"Hayatın içini kurcaladım ve halkın karşısına çıktım. İnsan olarak bunun karşılığını görüyoruz. Bundan dolayı çok mutluyuz açık söyleyeyim. Ben profesyonel yazar değilim, aktörüm fakat söz uçar. Dünü yaşadık öğrendik, bugünü yaşıyoruz öğreniyoruz, yarını yaşarsak öğreneceğiz. Mezara götürülen bilginin kimseye faydası yok. Ne biliyorsanız onu geriye bırakmalısınız. Oyuncular, yazarlar ölüyor ama filmler, kitaplar ölmüyor. Sinemadan, tiyatrodan, yaşadıklarımdan, okuduğum kitaplardan, yaşadığım olaylardan, tanıdığım insanlardan, doğadan, kuştan, börtü böcekten bana ne kalmışsa miras olarak onları yazı olarak da halka sunmaya çalışıyorum."


"HAMAL VAHAP'IN OĞLUYUM"


İstanbul'daki canlı bomba saldırısıyla ilgili de konuşan İlyas Salman, "Emperyalizm dediğimiz olgu silah üretiyorsa, ortada kavga olsun ister. Kavgayı da cahil insanlar arasında yaratacaksın, çünkü akıllı insanlar kavga etmezler, düşünsel paylaşım yaşarlar. Cahil cühelayı, akılsızı, yoksulu, yetimi kandırıyorlar, birbirlerine düşürüyorlar" dedi.


İşçi çocuğu olduğunu belirten İlyas Salman, "Hamal Vahap'ın oğluyum. Babamı kaybettim ama onun emekçi kişiliği bana da yansıdı. Uzun yıllar babam hamallık yaptı ama kaldırdığı ağırlıklara rağmen hiç kimse altın madalya vermedi. Naim Süleymanoğlu da ağırlık kaldırıyordu, babam da. Hiçbir hamal başbakan ya da cumhurbaşkanının evlatlığı olmadı" diye konuştu.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023