Köroğlu Operası'na uluslararası gösterim

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Türk dünyasının dahi bestecilerinden Azerbaycanlı Üzeyir Hacibeyli'nin ölümünün 130'ncü yıldönümü nedeni ile 3 perdelik Köroğlu Operası'nı Azeri, Kırgız ve Kazak sanatçıların katılımı ile sahneledi

Köroğlu Operası'na uluslararası gösterim
Köroğlu Operası'na uluslararası gösterim
Bu içerik 870 kez okundu.
Reklam

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Türk dünyasının dahi bestecilerinden Azerbaycanlı Üzeyir Hacibeyli'nin ölümünün 130'ncü yıldönümü nedeni ile 3 perdelik Köroğlu Operası'nı Azeri, Kırgız ve Kazak sanatçıların katılımı ile sahneledi.


Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY), Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Azerbaycan Kültür ve Bakanlığı işbirliği ile sahnelenen esen eser Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde seyirci ile buluştu. Eseri, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, MDOB Sanat Yönetmeni ve Müdürü Vekili Ragıp Ufuk Kasar ile çok sayıda sanatsever izledi. Temsil öncesi söz alan TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov, eserin Türk dünyası ülkelerinde sahnelenmesi ile kültürel ilişkileri de güçlendirdiğini dile getirerek katkı veren kurum ve kuruluşlara teşekkür edip, temsilcilerine birer plaket verdi.


Konuşmanın ardından Rejisör Eflatun Neimetzade’nin sahneye koyduğu 3 perdelik eserde Köroğlu rolünü canlandıran Göksay Yaran 2’nci perdede kiralanan atla sahneye geldi. Bir süre sahnede kalan at daha sonra görevliler tarafından alınırken temsil sonunda salonu dolduranlar sanatçıları uzun süre alkışlayarak teşekkür etti. 

 

TRT tarafından Kırgızistan Devlet Televizyonu adına kayıt altına alınan eser, 16 Ocak'ta  yeniden sanatseverlerle buluşacak.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023