Cilt kuruluğunu gidermek için ceviz

MANİSA Özel Sekiz Eylül Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Buse Telli, özellikle kış aylarında meydana gelen cilt kuruluğu, pullanması ve kırışıklığını önlemek için ceviz, fındık, fıstık gibi yağlı tohumlu yiyeceklerin tüketilmesini önerdi

Cilt kuruluğunu gidermek için ceviz
Cilt kuruluğunu gidermek için ceviz
Bu içerik 909 kez okundu.
Reklam

MANİSA Özel Sekiz Eylül Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Buse Telli, özellikle kış aylarında meydana gelen cilt kuruluğu, pullanması ve kırışıklığını önlemek için ceviz, fındık, fıstık gibi yağlı tohumlu yiyeceklerin tüketilmesini önerdi.


Manisa Özel Sekiz Eylül Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Buse Telli, kış aylarında vücut direncini arttırmak, hastalıklardan korunmak ve aynı zamanda sağlıklı beslenebilmek adına A, C ve E vitaminlerinin tüketilmesinin önemine dikkat çekti. Beslenme ve Diyet Uzmanı Buse Telli, "E vitamini, yağlı tohumlar dediğimiz ceviz, fındık, fıstık gibi yiyeceklerde bulunmaktadır. Kış aylarında cildinizin kurumasıyla, pullanmasıyla, kırışılması gibi durumlarda E vitamini içeren maddeleri tükettiğimiz zaman cildimizin nemi sağlanacak. Aynı zamanda bağışıklık sistemimizi güçlendirmiş olacağız" dedi.


Buse Telli, sebze ve meyvelerin çoğunu taze olarak, kabuklu bir şekilde tüketmek gerektiğini vurguladı. Çoğu sebze ve meyvenin vitamininin kabuğunda ve dış yapraklarında bulunduğunu hatırlatan Telli, "B ve C vitamini ısı ile kolay kayba uğradığından dolayı sebzelerimizi pişirirken, diriliğine ve tazeliğine önem göstermeliyiz. Eğer haşlama yaptıysak da suyunu dökmemeliyiz" diye konuştu.


KATI YAĞLARDAN UZAK DURUN


Beslenme ve Diyet Uzmanı Buse Telli Kilo artışını kontrol etmek ve kilo almamak için yapılması gerekenleri de şöyle anlattı:


"Vücut ısımızı sağlamak adına su ve sıvı tüketimine önem göstermeliyiz. Karbonhidrat, yağ ve protein gibi besin gruplarından yeterli ve dengeli şekilde tüketmeliyiz. Üç ara öğün üç ana öğün olmak üzere 6 öğün yani aslında sık sık beslenme önemli. Yağ oranı tüketimlerine dikkat etmeliyiz. Çünkü kış aylarında yağlara eğilimlerimiz fazla olacaktır. Katı yağlar, margarinler gibi bu tarz yağların tüketimine dikkat etmeliyiz. Bitki çaylarıyla sıvı tüketimimizi sağlayabiliriz. Bunun sonucunda kilomuzu, hastalıklara olan direncimizi, bağışıklığımızı kontrol altına almış olup, aynı zamanda kış aylarında kabızlık, hazımsızlık gibi hastalıklara da son vermiş oluruz."

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023