Su altında kitap okudular

Dalgıçlar, ülkede kitap okuma oranı düşüklüğüne dikkat çekmek için su altında kitap okudu.

Su altında kitap okudular
Su altında kitap okudular
Bu içerik 1010 kez okundu.
Reklam
Dalgıçlar, ülkede kitap okuma oranı düşüklüğüne dikkat çekmek için su altında kitap okudu.

Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi Sualtında Kitap Okuma Projesi kapsamında dünyaca ünlü Side Sualtı Müzesi'nde 10 dalgıç su altında kitap okuyarak, kitap okumaya her yerde vakit ayrılabileceğini gösterdi. 10 dalgıç, Side Sualtı Müzesi'nde yer alan 113 heykelin değişik noktalarına ulaşarak kitap okudu.

Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay yaptığı açıklamada, proje ile kitap okumanın bir ayrıcalık ve bir erdem olduğunu herkese göstermek istediklerini söyledi.

KİTAP OKUMA ORANIMIZ AB ÜLKELERİNE GÖRE ÇOK DÜŞÜK

Proje ile ülkede kitap okuma oranının Avrupa Birliği (AB) ülkelerine düşük olduğuna dikkat çekmek istediklerini belirten Oktay, bununla birlikte ayrıca kitap okumanın her yerde hatta suyun metrelerce altında bile yapılabileceğini gösterdiklerini kaydetti.

Müdür Oktay, proje ile ilgili şu bilgileri verdi: ″Su altında kitap okuyarak kitap okumanın erdemine ve farkındalığına dikkat çekmek istedik. Ülke insanımızın televizyondan, bilgisayardan ve cep telefonundan biraz uzaklaşıp kitaba yoğunlaşmasını istiyoruz. Ülkemizde kütüphane sayısı bin 412. Kahvehane sayısı ise 570 bin. Buna göre ülkemizde 49 bin 500 kişiye bir kütüphane düşerken 122 kişiye bir kahvehane düşmektedir.″

ABD'de bir yılda 85 bin 121, Japonya'da 42 bin 217, İngiltere'de 64 bin 761 ve Almanya'de 64 bin 761 basıldığına dikkat çeken Oktay, bu rakamın Türkiye'de ise 6 bin 151'le sınırlı olduğunun altını çizdi.

KİTABIN TOPRAĞIN ÜSTÜNDE DE SUYUN ALTINDA DA OKUNABİLECEĞİNİ GÖSTERDİK

Gelişmiş ülkelerde dünyada kişi başına günlük 24 dakika okuma süresi düşürken ülkede bu rakamın 12 saniye olduğunun altını çizen Oktay, ″ İşte biz bu gerçekten yola çıkarak Sualtında Kitap Okuma Projesi ile insanların kitap okumaya yönelmesine dikkat çekmek istedik. Kitabın toprağın üstünde de suyun altında da okunabileceğini göstermek istedik.″ ifadelerinde bulundu. CİHAN
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023