İbradı evleri YAPEX'te tanıtılacak

İBRADI'nın en önemli değerlerinden Kadı Konakları ile Düğmeli Evler, Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı'nda (YAPEX) tanıtılacak

İbradı evleri YAPEX'te tanıtılacak
İbradı evleri YAPEX'te tanıtılacak
Bu içerik 853 kez okundu.
Reklam

İBRADI'nın en önemli değerlerinden Kadı Konakları ile Düğmeli Evler, Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı'nda (YAPEX) tanıtılacak.



Antalya'da yarın başlayacak YAPEX Fuarı kapsamında YAPEX Restorasyon adı altında Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) işbirliği ve Tarihi Kentler Birliği desteğiyle 'Kırsal yaşam, kırsal miras' sloganıyla İbradı'nın simgesi haline gelen evler tanıtılacak.



İlçenin tanıtım standında İbradı'nın simgesi Düğmeli Evlerden kesitler inşa edildiğini söyleyen Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, ilçedeki atmosferi fuar alanına taşımaya çalıştıklarını belirtti. Hazırlanan tanıtım standında Düğmeli Evlerin bir duvarının inşa edildiğini aktaran Başkan Küçükkuru, "Bu duvar üzerine konulacak ahşap cumbalı pencerelerden fuar katılımcılarına baklava ve şerbet ikram edeceğiz. İlçemizin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerinin yer aldığı broşürler ve el ilanları dağıtacağız" dedi.



Uluslararası ve ulusal platformda ilçenin değerlerinin tanıtımı için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Başkan Küçükkuru, "Kültürel mirasımızı koruyarak gelecek nesillere taşıyabilmek için çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Belediye olarak ilçemizdeki tarihi bir evin restorasyonunu üstlendik. Kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığımız bu evin restorasyonu önümüzdeki günlerde başlayacak" diye konuştu.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023