Omuz Yırtığının Ameliyatsız Tedavisi Mümkün Mü?

Omuz Yırtığının Ameliyatsız Tedavisi Mümkün Mü?
Omuz Yırtığının Ameliyatsız Tedavisi Mümkün Mü? Harun Baskan
Bu içerik 688 kez okundu.
Reklam

İleri yaş; vücudun belli kısımlarında deformasyonlara ve yıpranmalara neden olmaktadır. Özellikle de sağlıksız beslenme ve egzersizden uzak bir yaşamdan uzak kişiler için eklem hastalıkları ve kas rahatsızlıkları görülme oranı çok yüksektir. Gün içerisinde hareket kısıtlılığına ve ağrıya sebep olarak kişinin yaşam kalitesini düşüren problemlerden biri de omuz yırtığıdır. Omuz yırtığı genellikle 40 yaş üzerindeki kişilerde yıpranmaya ya da daha genç yaşlardaki kişilerde de travmalara bağlı olarak gelişmektedir. Rotator manşet yırtığı olarak adlandırılan bu durum; kol ya da omzun üzerine düşme, ağır kaldırma, darbe alma gibi nedenler ile oluşmaktadır. Omuz yırtığı belirtileri şu şekildedir;

  • Omuz ağrısı
  • Kolun yukarı kaldırılamaması
  • Kolu çevirirken zorlanma
  • Güçsüzlük
  • Eklemden ses gelmesi

Omuz yırtığı tedavi edilmesi gereken bir problemdir. Ağrının dindirilmesi ve hareket kısıtlığının ortadan kaldırılmasına dayalı tedavi yöntemleri ameliyatsız ve ameliyatlı tedavi yöntemlerinden oluşmaktadır.

Omuz Yırtığının Ameliyatsız Tedavi Yöntemleri

  • Kolu dinlendirmek
  • İlaçla tedavi
  • Fizik tedavi
  • Kol ve omuz ile yapılan aktiviteye ara vermek

Omuz yırtığının hafif derecelerinde uygulanan bu tedavi yöntemlerinin yanı sıra ileri derecede görülen omuz yırtığında ameliyat ile tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Hasta uzun süreli ağrı yaşıyor, kolda güç kaybı yaşanıyorsa ve doktor muayenesinde omuz yırtığının büyük olduğu saptandıysa ameliyat ile tedavi yöntemleri tercih edilmektedir.

Omuz yırtığının tedavisinde alanında uzman ve tecrübeli doktorların tercih edilmesi; iyileşme sürecini kısaltmakta ve konforlu bir süreç yaşanmasını sağlanmaktadır. İstanbul ortopedi uzmanı alanında birçok tecrübeli doktorun hizmet verdiği bir bölge olmakla birlikte uygulanacak omuz artroskopisi ameliyatında da başarılı sonuçlar alınmıştır.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023