İçişleri Bakanı Soylu: 23 bin polis ve asker alıyoruz

İçişleri Bakanı Soylu: 23 bin polis ve asker alıyoruz
İçişleri Bakanı Soylu: 23 bin polis ve asker alıyoruz Harun Baskan
Bu içerik 1009 kez okundu.
Reklam

İçişleri Bakanı Soylu yaptığı açıklama sonrasında birçok polis veya asker olmak isteyen kişileri sevindirdi. Uzun zamandır sadece askeriye içerisinden temizlik yapılıyordu ancak Emniyet ile ilgili henüz temizliğe başlanmamıştı. Bu nedenle FETÖ yanlısı polisler görevine devam ederken İçişleri Bakanı Soylu bu konuda temizlik yapıldığını 10 bin polisin görevinden atıldığını açıkladı. Hemen hemen aynı sayıya yaklaşan askeri temizlik de tamamlanmak üzere. Şimdilik 22 bin kişi atıldı ve 23 bin alım yapılacak. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığı ile  bağlı kurumların 2017 yılı bütçesinin görüşülmesi başladı.   AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında  toplanan komisyonda, İçişleri Bakanlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı,  Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı,  Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün bütçeleri ele alınıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bütçe sunumuna başladı.

 
 

21 BİN 929 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ 

 

 

Asker ve polis alımları ve ihraçlarla ilgili bilgi veren Soylu,  FETÖ soruşturmaları kapsamında 21 bin 929 kişinin ihraç edildiğini  9 bin 786 kişinin ise tutuklandığını dile getirdi.

23 BİN ASKER VE POLİS ALINIYOR 

Soylu, polis ve asker alımları  ile ilgili de şunları söyledi: “Personel alımları noktasında, lise mezunları  arasından 10 bin polis alımı halen yapılmaktadır. Jandarma Genel Komutanlığımız  bünyesinde 700 subay, 3 bin 450 astsubay, 9 bin uzman jandarma alımı halen devam  etmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığında ise 50 subay, 105 astsubay ve 635 uzman  erbaş alımı çalışmaları sürmektedir. 5 ilde Çarşı ve mahalle bekçisi alımı  ilanına çıkılmış, bin 233 kişinin ataması yapılarak göreve başlamıştır. 733  kişinin ise işlemleri halen devam etmektedir”

457 KİŞİ ÖRGÜTTEN KAÇIP TESLİM OLDU 

İçişleri Bakanı Soylu, teslim olan terörist sayısının son 17 yılda en  yüksek seviyeye çıktığını belirterek, “2016 yılında 457 kişi örgütten kaçarak  adli makamlara teslim olmuştur” dedi.

DUDAK UÇUKLATAN RAKAM

İçişleri Bakanı Soylu, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarda  piyasa değeri 4 milyar, FETÖ’ye yönelik narkoterör operasyonlarda piyasa değeri  75 milyon lira olan uyuşturucu ele geçirildiğini dile getirdi.

iç işleri bakaını polis ve asker alımı yeni polis ve asker 23 bin kişi
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023