KONYA'NIN MEDAR-I İFTİHARI MEHMET KATIRCI

KONYA'NIN MEDAR-I İFTİHARI MEHMET KATIRCI

KONYA'NIN MEDAR-I İFTİHARI MEHMET KATIRCI
KONYA'NIN MEDAR-I İFTİHARI MEHMET KATIRCI Harun Baskan
Bu içerik 5674 kez okundu.
Reklam

 

            Çok erken yaşlarda babasıyla çalışma hayatına başlayan Mehmet KATIRCI Konya'nın en önemli iş adamlarından biri. 1949 yılında Konya'da doğmuş. İlk ve orta öğrenimini yine Konya'da gerçekleştirmiş. Çalışması gerektiği için okul hayatına devam edememiş. 19 yaşında bir evlilik yapmış. Askerliğini yaptıktan sonra baba mesleği olan demircilik ve inşaat işlerini sürdürmüş.

 

            Babasıyla İstanbul - Konya arası mekik dokuyan Katırcı babasının yaptığı işlerin hepsini kendisine öğretmesi sayesinde deneyimlerine deneyim katmış. Zamanla büyüttüğü işleri sayesinde Türkiye'nin en büyük 6. çiftliğini kurarak hayvancılığa da el atmış. Bu işi de layığıyla yerine getiren Katırcı geçirdiği kalp krizi ve beyin sarsıntısı sonrası bu işine devam edememiş. Hayvancılık, inşaat, turizm ve bunlar gibi birçok mesleği yapmış olan mehmet katırcı başarının sırrının çok çalışmak olduğunu dile getiriyor.

 

            Mehmet Bey yoğun iş hayatının yanı sıra hayır işlerine de önem vermiş. Konya'da kendi adıyla cami ve okul yaptıran Katırcı sağlık ocağı da yaptırmak istediğini yalnız ilgisiz yetkililer sebebiyle bu işin aksadığını belirtiyor.

 

            Mehmet Katırcı aynı zamanda bir hayvan sever ve en sevdiği hayvanın köpek olduğunu söylüyor. Büyük bir evde yaşadığı için evinde birden fazla hayvan besleyebiliyor ve özel olarak güvenlik için köpek yetiştiriyor. Çok sert bir kişiliğe sahip izlenimi verdiğini ancak çok duygusal bir insan olduğunu söyleyen Katırcı aynı zamanda çok misafirperverdir. Hayvancılık, inşaat, turizm ve bunlar gibi birçok mesleği yapmış olan mehmet katırcı başarının sırrının çok çalışmak olduğunu dile getiriyor.

Mehmet Katırcı'nın Yaptırdığı okul : http://www.egitimhane.com/meram-mehmet-katirci-imam-hatip-ortaokulu-o738479.html

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023