Mustafa Demir'e yolsuzluk kumpası neden kuruldu?

17 Aralık 2013'te Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e yolsuzluk iftirası atılmış daha sonra ise kısa işin iç yüzü ortaya çıkmıştı… Peki neden Mustafa Demir'e yolsuzluk iftirası atıldı? FETÖ/PDY’nin amacı neydi?

Mustafa Demir'e yolsuzluk kumpası neden kuruldu?
Mustafa Demir'e yolsuzluk kumpası neden kuruldu? Harun Baskan
Bu içerik 4556 kez okundu.
Reklam

Mustafa Demir'e yolsuzluk kumpası 17 Aralık 2013’te bazı iş adamları ve bakan çocuklarıyla birlikte kurulmuştu. O dönem devlete darbe girişiminde bulunan Fethullahçı Terör Örgütü mensupları başka yollara da saparak yüzde 66'lık oy oranıyla en başarılı Belediye Başkanı seçilen Mustafa Demir ve diğer önemli isimleri kendilerine hedef seçti. Fakat yapılan bu plan tutmadı ve gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Kumpas kuranlardan bazıları tutuklandı bazıları ise yurtdışına kaçtı. Peki neden Mustafa Demir hedef yapılıp kumpas kuruldu?

17 Aralık 2013 hükümete darbe girişimi yapılmak istenmesi nedeniyle tarihe kara bir leke olarak geçti. Fethullahçı terör örgütü mensupları polislerin, savcıların, avukatların ve devletin tüm kurumlarında kendilerine yer edinerek bazı önemli kişilere inanılmaz iftiralar attı. Bunlardan biri de Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir oldu. Yapılan anketlerde “Türkiye'nin En İyi Belediye Başkanları”ndan biri olarak gösterilen Mustafa Demir'e yolsuzluk iftirası atıldı. Nöbetçi hakim tarafından serbest bırakılan Mustafa Demir'e o dönem yurtdışı yasağı bile konmuştu.

MUSTAFA DEMİR'E NEDEN YOLSUZLUK KUMPASI KURULDU?

Paralel Yapı'nın 17 Aralık'ta yolsuzluk kumpası kurduğu Fatih Belediyesi ve Mustafa Demir Fethullahçı Terör Örgütü'ne hep karşı çıktı. Öncü projelere imza atan Mustafa Demir’e diş geçiremeyen Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması Demir’i kara listeye aldı, ve hükümeti yıkma teşebbüsünde bulunan bu yapılanma kumpas listesine Mustafa Demir’i de eklemiş oldu.

mustafa demir 17 aralık

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Yapı'nın 19 Ocak 2014'teki Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine giden MİT yardım TIR'larını durdurmasının ardından ve daha sonraki çeşitli engellemelere rağmen Mustafa Demir geçtiğimiz aylarda Türkmenlere yardımlara öncülük etti ve Fethullahçı terör örgütü mensuplarının yine tepkisini çekti. Yaşanan engellemelere rağmen Fatih Belediyesi, Fatih Kaymakamlığı, AK Parti Fatih İlçe Başkanlığı, FAGİDER (Fatih Girişimci İşadamları Derneği) ve Kızılay Fatih Şubesi Başkanlığının katkılarıyla Suriye'deki Türkmenler için içerisinde battaniye, giyecek, gıda malzemeleri, ortopedik yatak ve mutfak malzemeleri olduğu 5 TIR dolusu yardım toplandı. Yardım TIR'ları Fatih Camisi önünde yapılan törenle Bayır-Bucak Türkmenlerine yollandı.

mustafa demir yolsuzluk

OYUN ÇABUK BOZULDU

Mustafa Demir'e rüşvet ve yolsuzluk kumpası kurmak isteyen Fethullahçı terör örgütünün bu oyunu çabuk bozuldu. Mustafa Demir'e bu iftirayı atanlar ve neden attıkları gün yüzüne çıktı. Kimi yakalandı hapse atıldı kimi ise çareyi yurtdışına kaçmakta buldu.

MUSTAFA DEMİR YÜZDE 66 OY ORANI İLE EN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANI

2015 yılının son çeyreğinde, Andy-Ar şirketinin yaptığı Yerel Yönetimler Performans araştırmasında, Başkan Mustafa Demir, yüzde 66 oy oranı ile İstanbul Avrupa Yakası'nın en başarılı belediye başkanı oldu.

2004 Yerel Seçimlerinde Fatih Belediye Başkanı seçilen Başkan Mustafa Demir, belediye başkanlığının üçüncü döneminde hizmet vermeye devam ediyor. Tarihi Yarımada, 2009 yerel seçimlerinden sonra Fatih ile Eminönü ilçelerinin birleşmesinin ardından Başkan Mustafa Demir'in hizmet alanı da genişledi. Kentsel dönüşüm, eğitim, bilişim, tarihi eser restorasyonu, sosyal belediyecilik gibi birçok alanda ilk ve örnek olacak projelere imza atan Başkan Mustafa Demir, 'Marka ve Akıllı Şehir' oluşturma yönünde çalışmalarına devam ediyor.

PARALEL YAPI/FETÖ'YA NE OLDU?

FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması 17-25 Aralık büyük darbe girişiminin ardından her geçen gün kan kaybediyor.

Emniyet Teşkilatı, Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, TSK'daki örgüte bağlı önemli üyeler tasfiye oldu. Twitter'daki Fuat Avni'ye bilgi akışları kesildi. Önemli hakim ve savcı grupları dağıtıldı. Örgüte akan ve israf edilen himmet paraları azaldı. Önemli elemanlar kimisi tutuklandı kaçmayı başaranlar ise soluğu yurt dışında aldı.

MUSTAFA DEMİR KİMDİR?

Mustafa Demir 1959 yılında Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde doğdu. İlkokul eğitimini Diyarbakır'ın Ergani ilçesi'nde, orta okul ve lise eğitimini Kahramanmaraş'ta yaptı. 1979 yılında ise İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde eğitime başladı. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı. 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Senatosu tarafından İletişim Fakültesi Kişilerarası İletişim Anabilim Dalında 'Fahri Doktora’ unvanı aldı.

MUSTAFA DEMİR'İN SİYASET HAYATI

Ak Parti'de 2001 yılında kurucu üye, 2003 AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda Halkla İlişkiler Tanıtım Medyadan sorumlu İl Başkan Yardımcısı görevini icra etti. 2004 yılında ise Fatih Belediye Başkanı olarak seçildi. 2009 Yerel seçimlerinde tekrar aday gösterildi ve ikinci kez seçilme başarısı gösterdi. 2014 Yerel seçimlerine geldiğimiz zaman Fatih Belediye Başkanlığı'na 3.kez seçildi ve muhteşem bir başarıya imza attı. Siyaset hayatında 17 yıl geçiren Mustafa Demir birikimlerini Ak Parti Siyaset Akademisi’nde de gençlerle paylaşıyor.

MUSTAFA DEMİR'İN ÖZEL VE SOSYAL HAYATI 

Mustafa Demir sportif kişiliği ile tanınmakta 2012-2013 yıllarında İstanbul Boğazını yüzerek geçti ve İstanbul Boğazını yüzerek geçen ilk Belediye Başkanı oldu. Diş hekimi mesleğine devam eden Mustafa Demir Şule hanım ile evli ve 2 tanede çocuğu var.

 

Kaynak: http://www.gunes.com/Gundem/mustafa-demire-yolsuzluk-kumpasi-neden-kuruldu-684844

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023