Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın afiş eleştirisine, başkandan sosyal medyadan yanıt

İZMİR'de Karşıyaka Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için hazırlattığı 'sana ne' afişlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bu topraklara yabancı ne varsa getirip 'işte kadın' diye sunan, inancını ve kılık - kıyafetini aşağılayarak kadına hakaret eden bu karanlık zihniyet esasen, en büyük kadın düşmanıdır" sözleriyle tepkisine, CHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, sosyal medya üzerinden yanıt verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın afiş eleştirisine, başkandan sosyal medyadan yanıt
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın afiş eleştirisine, başkandan sosyal medyadan yanıt
Bu içerik 1079 kez okundu.
Reklam

İZMİR'de Karşıyaka Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için hazırlattığı 'sana ne' afişlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bu topraklara yabancı ne varsa getirip 'işte kadın' diye sunan, inancını ve kılık - kıyafetini aşağılayarak kadına hakaret eden bu karanlık zihniyet esasen, en büyük kadın düşmanıdır" sözleriyle tepkisine, CHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, sosyal medya üzerinden yanıt verdi.Turizm fuarı için Almanya'da bulunan Akpınar, "Kadın düşmanlığı yapmak bir yana, bunu yapanlara karşıdır isyanımız. Afişlerimiz de bu haykırışın ortak sesi olarak görülmelidir" dedi. 


Karşıyaka Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde hazırlattığı afişler, mesajlarıyla dikkat çekti. "Börek de açmam dekolte de giyerim sana ne", "Gece yarısı sokakta dolaşırım, gezerim sana ne" "İstediğim zaman kahkaha atarım sana ne" sloganlarının bulunduğu afişler, gerek vatandaşlar arasında gerekse de sosyal medyada tartışma yarattı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Hak İş'in toplantısında söylediği "İşte bu zihniyetin yansımalarına bazı belediyelerin, birtakım siyasi partilerin güya Kadınlar Günü için hazırladıkları afişlerde, etkinliklerde şahit oluyoruz. Bu topraklara yabancı ne varsa getirip 'işte kadın' diye sunan, inancını ve kılık - kıyafetini aşağılayarak kadına hakaret eden bu karanlık zihniyet esasen, en büyük kadın düşmanıdır" sözleri konuyu yeniden gündeme taşıdı.


CEVAP SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN


Eleştiriden sonra gözlerin çevirildiği Karşıyaka'nın CHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, cevabını sosyal medya üzerinden verdi. Turizm fuarı için Almanya'da bulunan Hüseyin Mutlu Akpınar, kendisine ait Facebook sayfasındaki cevabında, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emekçi Kadınlar Günü için hazırladığımız '#Sana ne' sloganlı afişlerimizi eleştirmiş ve 'Özgürleştirmek adına, kadınları kadın yapan güzellikleri, imtiyazları ortadan kaldırma girişimleri' olarak değerlendirmiş. 'Bu zihniyet en büyük kadın düşmanıdır' diye eklemiş. Hatırlatmak isterim, Karşıyaka, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük emaneti Zübeyde Anamızın mezarının bulunduğu kenttir. Burada kadınlar baş tacıdır, kıymetlidir. Hem geleneklerine, tarihine bağlı, bir o kadar da özgür ve yüreklidir. Biz bu kenti kadınlarla ve çocuklarla birlikte yönetiyoruz. 'Kadın düşmanlığı' yapmak bir yana, bunu yapanlara karşıdır isyanımız. Kadın bir bireydir, arkamızda değil yanımızdadır. Afişlerimiz de bu haykırışın ortak sesi olarak görülmelidir" dedi.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023