Uşak Üniversitesi'nde bor konusu konuşuldu

UŞAK Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından 'Türkiye'de Bor Kaynakları ve Önemi' konulu konferans düzenlendi

Uşak Üniversitesi'nde bor konusu konuşuldu
Uşak Üniversitesi'nde bor konusu konuşuldu
Bu içerik 642 kez okundu.
Reklam

UŞAK Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından 'Türkiye'de Bor Kaynakları ve Önemi' konulu konferans düzenlendi.


Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nce düzenlenen 'Türkiye'de Bor Kaynakları ve Önemi' konulu konferans, Mustafa Kemal Paşa Amfisinde yapıldı. Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Dalkıran ve Prof. Dr. Cengiz Soykan, konuşmacı olarak Prof. Dr. Yunus Erdoğan ile akademisyenler ve öğrenciler konferansa katıldı.


Ülkenin özellikle petrol ve doğalgaz gibi yer altı kaynakları bakımından çokta zengin bir ülke olmadığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Çelik, en büyük kaynağının ve zenginliğinin sosyal sermaye olan gençler olduğunu söyledi. Çelik, "Bizim en büyük sosyal sermaye kaynağımız gençlerimiz, öğrencilerimizdir. Ülkemiz yer altı kaynakları bakımından çokta zengin olmasa da bor madeni açısından dünya rezervlerinin belki yüzde 80'ine sahip" dedi. 


Ülkede bor madeninin en önemli yer altı kaynaklarından birisi olduğunu belirten Prof. Dr. Yunus Erdoğan, "Pek çok ülke petrol bakımından zengin ise, Türkiye'de en az petrol kadar değerli bor madeni bakımından dünyada en zengin ülkedir. Yeter ki değerlendirip, sermayeye dönüştürebilelim. Böyle bir zenginliğe sahip olduğumuz için her zaman gurur duyuyoruz" dedi. 


Bor madeninin dünya rezervlerindeki dağılımından bahseden Erdoğan, borun kullanım ve enerji alanları, bor işletmeleri, borik asit tesisleri, bor atıkları olan rubidyum, lityum ve sezyum konusunda sunum yaptı.


Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023