İrlandalı annenin gözyaşları

İRLANDA Dublin'de yaşayan, Sarha El Said adlı kadın, nikahsız yaşadığı Libyalı eşi Joseph Mohamed El Sallabi'nin, iki çocuğunu Türkiye'ye kaçırdığı gerekçesiyle dava açtı

İrlandalı annenin gözyaşları
İrlandalı annenin gözyaşları
Bu içerik 993 kez okundu.
Reklam

İRLANDA Dublin'de yaşayan, Sarha El Said adlı kadın, nikahsız yaşadığı Libyalı eşi Joseph Mohamed El Sallabi'nin, iki çocuğunu Türkiye'ye kaçırdığı gerekçesiyle dava açtı.

 

"ÇOCUKLARIMI KAÇIRDI" İDDİASI
Anadolu Aile Mahkemesi'nde görülen davaya 28 yaşındaki anne Sarha El Said, 32 yaşındaki baba Joseph Mohamed El Sallabi ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada konuşan anne Said, çocuklarının babaları tarafından kaçırıldığını belirterek çocukların kendisine teslim edilmesini istedi. Annenin avukatı Cem Murat Sofuoğlu, çocukların anlatımına göre babada çocuklara ait ayrıca mavi renkte bir pasaport olduğunu ve babanın bu pasaport ile çocukları yurtdışına kaçıracağı yönünde endişe duyduklarını belirtti.
ÇOCUKLAR BABAYA TESLİM EDİLDİ
Mahkeme hakimi, babaya böyle bir pasaportun olup olmadığını sordu ancak baba böyle bir pasaportun olmadığını söyleyerek elinde bulunan pasaportları mahkeme hakimine verdi. İlk duruşmada davaya ilişkin kararını veren mahkeme, İrlanda yasalarına göre velayeti annede olan ve şu anda yurtta koruma altında bulunan çocukların babaya teslimine karar verdi. Annenin rızası dahilinde çocukların İrlanda dışına çıkarıldığını belirten mahkeme çocukların kaçırılma eyleminin mevcut olmadığını kararlaştırdı. Mahkeme hakimi ayrıca davanın kesinleşmesine kadar çocukların yurtdışına çıkışına yasak getirerek kaçırılma ihtimallerine karşı 10 ve 7 yaşındaki çocukların pasaportlarının mahkemenin kendi kasasında saklanmasına hükmetti.

 OLAYIN GEÇMİŞİ

 İrlanda Dublin'de başlayan ve Türkiye'ye kadar uzanan aile dramı iddialara göre şöyle başladı. Dublin'de yaşayan ve Uluslararası bir şirkette satış yöneticisi olan Sarha El Said, Libya asıllı İrlanda vatandaşı Joseph Mohamed El Sallabi ile 2004 yılında birlikte yaşamaya başladı. Çiftin birlikteliklerinden bir kız, bir de erkek çocukları dünyaya geldi. Bir süre sonra çiftin arası bozuldu ve 2012 yılında ayrıldılar. İrlanda yasalarına göre nikahsız yaşayan çiftin çocuklarının velayeti anneye verildi.

 YURDA YERLEŞTİRDİLER

 Baba Joseph Mohamed El Sallabi, iddiaya göre çocukları 2012 yılında önce Libyaya ardından da, geçtiğimiz Eylül ayında Türkiye'ye getirdi. Çocuklarını arayan anne, iki çocuğunun İstanbul Ataşehir'de olduğunu öğrendi. Çocuklarını almak isteyen anne El Said avukatı aracılığı ile Anadolu Aile Mahkemesine başvurdu. Çocuklarının velayetinin kendisinde ve babası tarafından da kaçırıldığını ileri süren anne çocuklarının İrlanda'ya iadesini istedi. Mahkeme çocukların kaçırılma ihtimaline karşın dava sonuna kadar yurtta kalmasına karar verdi.

 "ULUSLARARASI ÇOCUK KAÇIRMA DAVASI"

 Davacı Sarha El Said'in avukatı Cem Murat Sofuoğlu davanın Uluslararası çocuk kaçırma davası olduğunu belirterek, "Sarha El Said'in İrlanda da evlilik dışı sahip olduğu 2 çocuğu, o tarihte ilişkide olduğu kişi tarafından kaçırılması davasıydı. Bu dava kamu davası olarak açıldı uluslararası sözleşmeye göre. Bugün davayı reddetti mahkeme annenin rızası var diye" dedi.

 ANNENİN GÖZYAŞLARI...

 Avukatı aracılığı ile duygularını ifade eden anne Sarha El Said ise gözyaşlarını tutamayarak, "Ben mahvoldum. Bugün çocuklarım için adaletin yerine geldiğine inanmıyorum. Karşı tarafın zor kullanarak imzalattığı sözleşmenin geçerli olduğunu öğrendim. Çocuklarımı İrlanda'ya eve götürmek istiyorum. Çocuklar eve dönmek istiyor. Bu karar doğru değil" diye konuştu.

  (FOTOĞRAF)

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023