Şehit İslam Çakar'ın annesi: Şehitlere üzülürken benim de başıma geldi

BİTLİS'in Sehi Ormanları bölgesinde geçen 22 Aralık'ta PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş İslam Çakar'ın annesi 52 yaşındaki Azime Çakar'ın gözyaşları dinmiyor

Şehit İslam Çakar'ın annesi: Şehitlere üzülürken benim de başıma geldi
Şehit İslam Çakar'ın annesi: Şehitlere üzülürken benim de başıma geldi
Bu içerik 844 kez okundu.
Reklam

BİTLİS'in Sehi Ormanları bölgesinde geçen 22 Aralık'ta PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş İslam Çakar'ın annesi 52 yaşındaki Azime Çakar'ın gözyaşları dinmiyor. Şehit annesi, "Hep şehitlere üzüldüm, ağladım. En sonunda benim de başıma geldi. Onlara üzülürken benim evladım da gitti" dedi.


Ev hanımı Azime ve emekli 49 yaşındaki Şeref Çakar'ın 4 çocuğundan İslam Çakar, Batman Özel Harekat Taburu ile geçici görevle gittiği Bitlis Sehi Ormanları bölgesinde PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit oldu. Şehit haberlerine üzülürken 1 yıllık evli oğlunun şehit olmasıyla yıkılan Azime Çakar'ın gözyaşları dinmiyor. Her şehit haberiyle acısı tazelenen Azime Çakar, şöyle konuştu:


"Hep şehitlere üzüldüm, ağladım. En sonunda benim de başıma geldi. Onlara üzülürken benim evladım da gitti. 'Onlar benim evladım, hepsi vatanımızı koruyor' derdim. Benim evladım da onlarla beraber gitti. Onların acısını yaşarken kendi yüreğime kor düştü. Evlat acısını Allah hiçbir anne babaya göstermesin. Oğlumun asker arkadaşları bizi ziyaret etti. Anlattıklarına göre; oğlum şehit olduğu gün abdest almış, taburda sabah namazı kıldırmış. Evladımla gurur duyuyorum. O başka bir evlattı, o bize adamıştı kendini. Devamlı bize yardım ediyordu."


Her şehit haberinde oğlunun aklına geldiğini anlatan Azime Çakar, "Türkiye'nin başına musallat olan belayı Allah kahretsin. Benim yandığım gibi her ananın yüreği yanıyor. Allah da onları yeryüzünden kaldırsın, hiçbir tanesini bırakmasın" dedi.


Azime Çakar, diğer oğlu 21 yaşındaki İhsan Çakar'ın yeni askerden geldiğini, uzman çavuşluğa başvurduğunu, ancak ağabeyinin şehit olmasından sonra vazgeçtiğini söyledi.


Baba Şeref Çakar da şehit haberlerini duyunca çok üzüldüklerini belirterek, "Benim oğlum da şehit oldu, vatan sağolsun" dedi.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023